sogent

22 12 2017

Sogent  is gegroeid tot een vaste en belangrijke partner in Gent op vlak van stadsontwikkeling. Recent is sogent echter in de pers gekomen met klachten over mogelijke onregelmatigheden rond een drietal overheidsopdrachten.

Dit dient gekaderd te worden binnen een escalerend conflict tussen twee directeurs van sogent. Eerder dit jaar bereikten wederzijdse aantijgingen de raad van bestuur van sogent. Er werden met onmiddellijke ingang bewarende maatregelen genomen om het correct functioneren van sogent te verzekeren. De raad van bestuur stelde ook meteen een advocatenbureau aan om een administratief-juridisch onderzoek uit te voeren.

Tijdens dat onderzoek is gebleken dat er bij de bewuste overheidsopdrachten geen onwettelijkheden zijn gebeurd, maar dat er wel sprake is van een aantal onzorgvuldigheden. Tevens oordeelde de raad van bestuur unaniem (meerderheid en oppositie samen) dat dergelijke onzorgvuldigheden absoluut niet door de beugel kunnen.

De raad van bestuur heeft in die context beslist dat beide directeurs niet langer voor sogent kunnen werken. Frank Van Goethem, huidig financieel directeur, wordt aangesteld als waarnemend algemeen directeur.

Daarnaast worden ook alle aanbevelingen van het onderzoeksrapport geïmplementeerd. Interne processen, rapportering en controlemechanismen worden verder op punt gesteld, zodat sogent een transparantere werking krijgt.

Een grondige procesanalyse moet verder toelaten om de organisatiestructuur waar nodig te hertekenen en een vernieuwde maatschappelijke opdracht af te stemmen.

Sogent wordt zo optimaal klaargestoomd voor de toekomst.

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus