WAT EEN CIRK!

WAT EEN CIRK!

Een expo over de geschiedenis en de toekomst van het Wintercircus.

Komt dat zien, komt dat zien!

Eindelijk. Na een kwarteeuw leegstand is het zover. Het voormalige Wintercircus in Gent opent opnieuw de deuren. Voor veel Gentenaars een verborgen geheim, ingekapseld achter de hoge straatgevels. Na het Nieuw Circus en garage Mahy, zal het Wintercircus zich in 2023 tonen aan de Gentenaar als een veelzijdige ontmoetingsplaats van technologie en entertainment. Met horeca, een concertzaal, technologische snufjes … Alles erop en eraan.

Vandaag zijn we in de laatste fase van de zoektocht naar een exploitant, maar toch delen we al graag al het gerenoveerde Wintercircus met de nieuwsgierige Gentenaar en voorbijganger. Daarom organiseren we deze expo. Je kan een kijkje nemen in de rijke geschiedenis van dit Gentse fenomeen. Want er valt wonderbaarlijk veel over te vertellen: de allesverwoestende brand in 1920, de naaktscène in Un Soir d’Oubli, de duizend oldtimers van garagist Mahy, het 150 meter diepe BEO-veld …

Praktische info

Wat: tijdelijke expo

Waar: Wintercircus, Sint-Pietersnieuwstraat 11, 9000 Gent

Wanneer: 10.06.22 > 30.10.22 op vrijdag, zaterdag, zondag van 10.00 - 17.00. 

Prijs: gratis

Taal: Nederlands

Toegankelijkheid: de expo is rolstoeltoegankelijk

Bezoek je graag het gebouw met gids? Sogent werkt voor deze expo samen met de gidsenvereniging Gentse Gidsen. Via deze link kan je een groepsrondleiding met gids boeken tijdens de openingsuren van de tentoonstelling.

Op vaste momenten kan je ook individueel aansluiten voor een rondleiding. Voor meer info en reservatie kan je hier terecht. 

In samenwerking met: Huis van Alijn, Michel Mahy, Furnibo, Baro Architectuur, SUM Project, VK Engineering en de Dienst stadsarcheologie Stad Gent.

Expo Wintercircus