• Affiche LifeCycles

40 toparchitecten spreken in Gent op LifeCycles

16 09 2022

Lifecycles is een driedaags festival van inspiratie en innovatie, gericht op architectuur, project- en stadsontwikkeling. Een uitgelezen selectie van vooruitstrevende vernieuwers en experts zal hun ervaring en inzichten presenteren, met als doel de agenda voor de toekomst te bepalen

Sogent ondersteunt dit evenement.

Maar liefst 40 sprekers uit de architectuur-, stedenbouw, academische en vastgoedwereld komen in september samen op LifeCycles in Gent, een nieuw internationaal forum over de toekomst en kwaliteit van onze steden, architectuur en gebouwen. Inspelend op evoluties rond circulariteit, technologie, klimaat, gemeenschappen, mobiliteit en andere kernthema’s wil LifeCycles het debat aanwakkeren rond het ontwerp en de invulling van onze toekomstige leefwereld.

Met oprichters en partners van oa OMA, Carlo Ratti, BIG, Henning Larsen, Arup, 3XN, UNStudio, Ferrier Marchetti, C40, Hassell, Lingotto en Coldefy, maar ook Belgische vertegenwoordigers van oa ORG, 51N4E, JDSA, Robbrecht & Daem, Sweco en meer, presenteert het LifeCycles een impressionante maar ook heel diverse affiche. Een inspirerend moment voor iedereen die begaan is met stad, architectuur en omgeving.

Sogent x LifeCycles

Ook sogent is van de partij. Op donderdag 29 september geeft Sylvianne Van Butsele, onze directeur strategie  & operaties, een inzicht in de uitdagingen en opportuniteiten van toekomstgerichte, duurzame en kwalitatieve stadsontwikkeling in Gent. Sylvianne zal het hebben over de uitdagingen en opportuniteiten waarvoor we staan als stadsontwikkelingsbedrijf t.a.v. duurzame stadsontwikkeling. Hoe kan een stad zich toekomstgericht ontwikkelen en welke rol kunnen we hier als stadsontwikkelingsbedrijf in spelen.

Samen met het Design Museum Gent gaan we ook dieper in op de nieuwe museumvleugel DING. Dit nieuw Gents architectuurproject ademt duurzaamheid en circulariteit, zowel in zijn interieur als exterieur. Met steun van Vlaanderen Circulair, onderzocht sogent samen met het museum, het architectenteam en BC Materials sinds begin 2021 of deze nieuwe gevel kan bestaan uit lokaal afval. Ontdek hier meer over in de presentatie van Ken De Cooman (BC Materials) op donderdag 28 september. Later die dag gaan Ken en Sylvianne, samen met de Oostenrijkse architect Chris Precht nog dieper in circulariteit in architectuur, een must om bij te wonen voor elke toekomstdenker!  

Ook de locatie is een boeiende reden om LifeCycles te bezoeken. Met projectontwikkelaar Revive als gastheer zal LifeCycles doorgaan op de iconische Vynckier-site. Deze erfgoedrijke industriële site is doorgaans gesloten voor het publiek, maar nu uitzonderlijk toegankelijk voor het LifeCycles festival. Ontdek het festival maar ook de nieuwe toekomst van deze plek tussen 28 en 30 september.

Meer info over de sprekers, hun onderwerpen en het gedetailleerde programma is te vinden op www.lifecycles.be.

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus