• Aanleg van de wegenis in oktober 2016, foto (c) sogent
  • Aanleg van de wegenis in oktober 2016, foto (c) sogent
  • Aanleg van de wegenis in oktober 2016, foto (c) sogent

Bedrijventerrein Wiedauwkaai voorzien van wegenis

10 11 2016

Om een bedrijf uit de grond te stampen, heb je meer nodig dan een goed idee of een straf product en tonnen ondernemingszin. Een bedrijf moet zich ook ergens kunnen vestigen en dat liefst op een bereikbare en aangename plek. Daarvoor zorgt sogent! Samen met de Stad Gent en de NMBS, realiseert het stadsontwikkelingsbedrijf een bedrijventerrein langs de Wiedauwkaai. In het voorjaar van 2017 starten de eerste bedrijven met hun bouwwerkzaamheden. Op termijn zullen maar liefst 54 bedrijven van hieruit hun activiteiten uitvoeren.

Ondanks de strategische ligging van het terrein, tussen het havengebied en de binnenstad, bleef deze site in het noorden van Gent lange tijd onderbenut. In 2009 kreeg sogent van de Stad de opdracht om daar verandering in te brengen. Na de sloop van de bestaande bebouwing en het archeologisch onderzoek, kon in september 2015 het startsein gegeven worden voor de infrastructuurwerken. Om die te realiseren werd door sogent Verhelst Aannemingen uit Oudenburg aangesteld als uitvoerder. Ondertussen zijn de werken ver gevorderd. De rioleringswerken zijn uitgevoerd en de funderingen zijn geplaatst. Het centrale deel van de ringweg en een deel van de lussen werden voorzien van een afwerkingslaag beton. De andere luswegen volgen. Begin volgend jaar wordt de aantakking op de Driemasterstraat gerealiseerd.

En terwijl sogent het bedrijventerrein klaar maakt voor de komst van de eerste ondernemingen, selecteert de Dienst Economie van de Stad Gent de kandidaten. Bent u zelf ook nog op zoek naar een geschikte locatie voor uw bedrijf? Neem dan zeker een kijkje op de website van het Ondersteuningspunt Ondernemers Gent en verneem alles over de voorwaarden. 

 

 

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus