• © dmvA Architecten

Beheerder gezocht voor de Wasserijsite

22 03 2022

Gezocht: een beheerder voor de 'Wasserij der Vlaanderen', de oude wasserijsite in Sint-Amandsberg die op dit moment gerenoveerd wordt. De site moet in 2023 de deuren openen als een plek worden waar lokale ondernemers samenkomen met de buurt.

Eind 2021 gingen we van start met de verbouwingswerken van de wasserijsite. Ondertussen zijn de afbraakwerken achter de rug, binnenkort beginnen de echte verbouwingen. Zo wordt het herenhuis in de Toekomstraat een kantoorruimte en wordt het binnengebied een groene speel- en ontmoetingsruimte met fietsenstallingen. Het wasserijgebouw wordt gerenoveerd tot polyvalente ruimte op het gelijkvloers en horecaruimte op de bel-etage. Op de verdieping komt een open ruimte. De plek met een terreinoppervlakte van ruim 2.000 m² biedt heel wat mogelijkheden en maakt daarom deel uit van het stadsvernieuwingsproject 'En Route'.

Sogent gaat nu op zoek naar een beheerder die na de werken in 2023 de site huurt en instaat voor de invulling en coördinatie. De Wasserij moet een economische invulling krijgen met een duidelijke link naar de buurt en een open karakter. Denk aan een plek voor coworking gecombineerd met ateliers en horeca en een polyvalente ruimte voor bijvoorbeeld lezingen, workshops, een lokale markt, sport en spel, enzovoort.

Interesse om deze bijzondere plek vorm te geven? Kom langs op een bezoekmoment en stel je kandidaat vóór donderdag 22 september. In je plan voorzie je onder meer een economische activiteit, met een duidelijke link met de buurt. Alle informatie vind je hier terug.

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus