Bezoek onze Bank van de Arbeid op Open Monumentendag

28 08 2018

Zondag 9 september is het weer zover: Open Monumentendag! Een hoogdag voor alle liefhebbers van onroerend erfgoed. Naar jaarlijkse gewoonte vallen er echte pareltjes te ontdekken. Zoals ook... onze eigen Bank van de Arbeid met het mysterieus Moors rooksalon!

De werkplek van sogent, de Bank van de arbeid, is een vaste waarde op Open Monumentendag. Anno 2018 is dit monument in hartje Gent ons kantoor, maar in 1923 werd het gebouw feestelijk geopend als één van de meest moderne en best gemeubelde banken van België. 'Vader' Edward Anseele, spilfiguur van de socialistische beweging, was de bezieler van de bank. De financiële instelling moest als tegengewicht dienen tegen het kapitalistisch systeem. Lang bleef deze doelstelling niet overeind. Reeds in 1934 moest de Bank van de Arbeid haar deuren sluiten. Maar het gebouw herinnert nog steeds aan haar oorspronkelijke functie. Van de neoclassicistische gevels, tot het art deco interieur. Van de Kluizenzaal tot de directeurswoning.

Kom het allemaal ontdekken tijdens één van de gegidste rondleidingen op Open Monumentendag. Van 10u30 tot 17u vindt er elk half uur een gratis rondleiding plaats voor groepen tot 15 personen. Vooraf inschrijven is wenselijk. Breng jouw nieuwsgierigheid mee. Het mysterieus Moors rooksalon wordt geopend...

Meer info vind je hier.

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus