• Open Wervendag 2018

Drie projecten van sogent te bezoeken op Open Wervendag

27 04 2018

Op zondag 6 mei is het Open Wervendag. Die dag kunt u, tussen 10 en 17 uur, drie projecten van sogent bezoeken: het Wintercircus, NTGent en de Stadsschool in de Oude Dokken.

Het iconische Wintercircus (Lammerstraat 11) wordt tegen eind 2020 een nieuwe Gentse ontmoetingsplek, met innovatieve bedrijfjes rond en een rockzaal onder het middenplein. De verbouwing is volop aan de gang. De olifantenhelling en de drie ingangen worden gerenoveerd, de vroegere scène, paardenstallen en smeerputten worden congres- en vergaderruimtes.

In de Oude Dokken, langs de Schipperskaai, staat sogent in voor de realisatie van het Stadsgebouw; een gebouw met een kinderdagverblijf, een buitenschoolse kinderopvang, een basisschool en een wijksporthal. Het gebouw is een ontwerp van Xaveer De Geyter Architects (XDGA).

Sogent coördineert ook de modernisering van het stadstheater NTGent. In eerste instantie worden voornamelijk de ruimtes achter de schermen onder handen genomen. Zo worden er onder andere een nieuwe laad- en loskade, springloges, groepsloge en vrachtwagenlift voorzien. Ook een aantal publieke ruimtes worden gerenoveerd, om zo het comfort van de bezoekers te verhogen. Denk maar aan een nieuwe publiekslift, sanitaire voorzieningen, opfrissingen aan schilderwerk, zitjes en buitenschrijnwerk.

Op www.openwervendag.be leest u welke werven u die dag nog kunt ontdekken.

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus