• De blauwe en de gele kraan en de betoncentrale aan de Oude Dokken (c) Michelle Verbruggen

Eerste woningen in de Oude Dokken te koop!

10 11 2016

De eerste woningen in de Oude Dokken komen eraan. Eind juni heeft de Stad Gent verkavelingsvergunningen toegekend aan de ontwikkelaars van de projecten aan zowel de oost- als de westkant van het Handelsdok. Zo’n vergunning bepaalt onder meer zaken als inplanting, aantal woningen en de hoogtes van de gebouwen. Ondertussen hebben de ontwikkelaars ook de vergunningsaanvragen voor de eerste gebouwen ingediend. Eens deze vergunningen worden toegekend, kan de bouw ervan effectief van start kan gaan. Ook al is het dus nog even wachten op de eerste steenlegging, de verkoop van de woningen op plan wordt alvast ingezet.

Wonen aan de Schipperskaai

Aan de oostzijde van het Handelsdok, tussen de Schipperskaai en de Koopvaardijlaan, bouwt cvba Schipperskaai Development in totaal ongeveer 400 woningen. De woonontwikkeling kreeg de naam ‘De Nieuwe Dokken’ en is verdeeld over drie bouwvelden, gelegen vanaf de splitsing van de Koopvaardijlaan en de Afrikalaan in het zuiden en de oude betoncentrale in het noorden. Verspreid over de drie velden komen er dus ongeveer 400 nieuwe woningen, voor Gentenaars van alle leeftijden. En daar zullen de woningen op afgestemd zijn: er komen 20% woningen met ruime buitenruimte, appartementen, penthouses en zelf cohousing. In ‘De Nieuwe Dokken’ worden er ook 20% budgetwoningen en 20% sociale woningen voorzien.

Op 21 november 2016 stelt de projectontwikkelaar het woonproject ‘De Nieuwe Dokken’ voor aan al wie geïnteresseerd is. In de eerste fase worden 43 woningen te koop aangeboden, waaronder enkele budgetwoningen. Wil je zelf ook graag meer info inwinnen? Laat dan je gegevens achter op de website van De Nieuwe Dokken  en ontvang een uitnodiging voor het lanceringsevent.

Wonen aan het Stapelplein

Aan de andere kant van het water, ten zuiden van het Handelsdokcenter en tussen het Stapelplein en de Handelsdokkaai, verrijzen ongeveer 170 woningen, aangevuld met onder meer commerciële ruimtes en kantoren. Tussen de nieuwe woningen en het Handelsdokcenter komt een parkje voor de buurt.

De woningen worden verspreid over vier gebouwen: een toren, twee zogenaamde palazzo’s en een parkvilla. De bouwaanvraag voor het torengebouw en de eerste palazzo is ondertussen ingediend, samen goed voor 16 grondgebonden woningen en 109 appartementen. Hiervan worden 9 woningen en 15 appartementen aangeboden als budgetwoning. Wie voldoet aan de voorwaarden, betaalt dan ongeveer 20 procent minder dan de marktprijs.

De verkoop van de eerste woningen van dit project gaat van start op 9 december 2016. Wil je zelf ook graag meer info inwinnen? Laat dan je gegevens achter op http://stapelplein.be/.

Meer info

De meest volledige en actuele informatie over het volledige projectgebied, vindt u op de website www.oudedokken.be 

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus