• Boomplantactie in de Gentbrugse Meersen © RV
  • Boomplantactie in de Gentbrugse Meersen © sogent
  • Boomplantactie in de Gentbrugse Meersen © sogent

Gentbrugse Meersen heeft er 5.000 vierkante meter bos bij

14 03 2022

Op vrijdag 11 maart plantten we samen met de collega's en onze directie 5.000 vierkante meter bos aan in het noordelijke deel van de groenpool Gentbrugse Meersen. In totaal werden er 350 boompjes, in samenwerking met Natuurpunt, aangeplant. Gekoppeld aan onze jaarlijkse nieuwjaarswensen kreeg elke medewerker dit jaar een boom cadeau. Ook onze externe partners kregen de kans om mee deel te nemen aan dit initiatief.

De bosaanplant sluit aan bij de missie van sogent om te werken aan een duurzame stad met ruimte voor groen. Het nieuwe stuk bos zal voor iedereen toegankelijk zijn en groeit vlak aan de Voshoek ter hoogte van Gentbruggekouter. Vandaag ligt er nog een kaal weiland, maar over een jaar of tien moet er een volwassen stukje bos staan. Als stadsontwikkelingsbedrijf zijn we fier om mee onze schouders te zetten onder de verdere uitbouw van deze belangrijke groenpool.

Met deze aanplant willen we een voorbeeldrol vervullen als duurzaam stadsontwikkelingsbedrijf.

Als stadsontwikkelingsbedrijf dragen wij duurzaamheid en ruimte voor groen hoog in het vaandel. Toekomstgerichte stadsontwikkeling denkt na over haar impact op de omgeving en net daarom vinden we het belangrijk om ook ons steentje bij te dragen aan meer groen in onze stad. Ook in onze projecten werken we actief mee aan een duurzame stad met focus op klimaatneutraliteit, maar ook circulariteit en ruimte voor biodiversiteit.

Directie sogent - Frank Van Goethem en Sylvianne Van Butsele

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus