• De projectsite aan de Meulestedekaai, foto (c) Stad Gent

Gezocht: coördinator en maakbedrijf voor tijdelijke invulling op de Meulestedekaai

28 09 2018

De Stad Gent en sogent zoeken een coördinator voor een tijdelijke invulling op het bedrijventerrein op de Meulestedekaai. De projectpartners kochten het terrein naar aanleiding van de verhuis van de werkplaats Ateljee naar de voormalige UCO-site. De site op de Meulestedekaai krijgt een nieuwe toekomst als zone voor innovatief wonen en buurtfuncties. In afwachting daarvan komt er een tijdelijke invulling met een economische insteek en een meerwaarde voor de buurt.

Voor het beheer en de coördinatie van de tijdelijke invulling zoeken de Stad Gent en sogent naar een organisatie die actief is in de maakeconomie. Die organisatie krijgt de opdracht om de activiteiten van de verschillende spelers op de site te coördineren. Het is ook de bedoeling methodieken te ontwikkelen om andere loodsen en werkplaatsen in de wijk te activeren. De organisatie kan ook zelf een deel van de gebouwen innemen voor een activiteit in de maakeconomie.

Het voormalige bedrijventerrein Ateljee ligt vlak bij de Voorhaven in het Noorden van het eiland Muide-Meulestede, tussen Wondelgem en de haven.

Maakecnomie in Muide-Meulestede

'Maakeconomie en de activering van loodsen in de wijk is één van de krijtlijnen van het stadsvernieuwingsproject Muide Meulestede Morgen. De invulling van het voormalig bedrijventerrein Ateljee bij de Voorhaven past hier perfect in.'

Sven Taeldeman, voorzitter sogent en schepen van Stadsontwikkeling, Ruimtelijke Planning en Wonen

In de voorbereidende studie van het stadsvernieuwsingsproject Muide Meulestede Morgen wordt dat als volgt geformuleerd: 'Behoud, benut en versterk het potentieel van magazijnen, loodsen, hangars en ateliers als ruimte voor de maakeconomie.'

Op de site komen ook een solidaire buurtwinkel (vzw CLT, vzw sociale kruidenier en vzw Vrienden van Meulestede) en een worstelclub (Lokaal Dienstencentrum De Waterspiegel). Het sociaal wijkrestaurant ’t Oud Postje zit iets verderop en doet aan stadslandbouw op de site. In de tijdelijke invulling zoeken de projectpartners goede samenwerkingen en kruisbestuivingen tussen de gemeenschapsfuncties en de maakeconomie. De tijdelijke invulling loopt van 1 februari 2019 tot en met 31 december 2021.

Oproep en plaatsbezoek

De oproep kunt u op deze pagina downloaden.

Geïnteresseerden zijn welkom tijdens het plaatsbezoek op 22 oktober (18 uur) en 25 oktober (14 uur) 2018. Inschrijven kan tot en met 18 oktober via info@sogent.be.

Meer info op www.stad.gent/mmm

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus