• Kunstwerk op de Standaertsite, foto (c) Stad Gent

Groene gevels voor de Standaertsite

02 07 2018

De Standaertsite in Ledeberg wordt door sogent omgevormd tot een groene ontmoetingsplek in de buurt. Kunstenaar Marc Nagtzaam ontwierp voor de site een structuur die zal overgroeid worden door klimplanten en zo zal bijdragen tot het groene karakter van de site.

De Standaertsite wordt in de toekomst een groene ontmoetingsplek in Ledeberg. Her en der zullen bomen worden geplant, en aan de twee ingangen naar de site, tussen de huizen langs de Hilarius Bertolfstraat en de Hoveniersstraat, zullen klimplanten de muren tot leven brengen. Op die manier wordt het groen van op de Standaertsite tot aan de straat gebracht, als uitnodiging voor passanten en verwelkoming voor bezoekers.

Ae-architecten, sogent en Cultuur Gent vroegen aan de Nederlandse kunstenaar Marc Nagtzaam om een ontwerp te maken voor een structuur aan de zijkant van elke ingang, waarop klimplanten hun gang zullen kunnen gaan. Marc Nagtzaam is een tekenaar die hoofdzakelijk werkt met grafiet op papier. Hij maakt puzzelachtige rasters, fascinerende tekeningen in grijswit waarmee hij teksten of beelden herwerkt en rangschikt tot nieuwe boodschappen.

Het werk van Marc Nagtzaam in de Standaertsite is het eerste werk van de kunstenaar in de publieke ruimte. De voorstelling van zijn kunstwerken op zondag 1 juli 2018 was bovendien het eerste stapje in de onthulling van het volledige project. De oplevering van de gehele site is voorzien in september.

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus