• ©Carmody Groarke, Trans architectuur I stedenbouw, RE‐ST architectenvennootschap

Het onderzoekstraject naar een circulaire gevelsteen voor DING, de nieuwe vleugel van het Design Museum Gent, krijgt subsidie van Vlaanderen Circulair en OVAM.

04 05 2021

In de zomer van 2020 werd op initiatief van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir, Vlaanderen Circulair en de OVAM een subsidieoproep gelanceerd voor innovatieve bouwprojecten die de principes van circulair bouwen toepassen. Met deze financiële ondersteuning willen zij experimenten aanmoedigen in de transitie naar een circulaire economie, één van de prioritaire thema’s van de langetermijnvisie ‘Visie 2050’ van de Vlaamse Regering.

Uit 75 ingediende dossiers werden 29 projecten van diverse partnerschappen geselecteerd die in totaal kunnen rekenen op 2,8 miljoen euro steun.

In het kader van deze oproep, diende sogent samen met 5 partners een aanvraag in voor het onderzoekstraject naar een circulaire gevelsteen voor de nieuwe vleugel DING (Design in Gent) aan het Design Museum Gent.

Voor onderzoek op materiaal technisch vlak (kleur, textuur, samenstelling, certificatie, …) en op juridisch vlak (onder andere m.b.t. een innovatief materiaal) slaan volgende projectpartners de handen in elkaar om met hun eigen expertise bij te dragen tot het onderzoektraject: sogent, AGB Kunsten en Design (Design Museum Gent), TRANS architectuur | stedenbouw, Caluwaerts & Uytterhoeven, StoneCycling en KU Leuven, Faculteit Architectuur.

Meer informatie over de gerichte Call en de geselecteerde projecten vind je hier terug:


Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus