• Een deel van de woningen verhuurd door Huuringent
  • Zicht vanop het dakterras

Huuringent zorgt voor betaalbare huurappartementen in nieuwe wijk in Gentbrugge

14 10 2021

Op de Sidaplax-site in Gentbrugge legt projectontwikkelaar Revive de laatste hand aan een nieuwe woonwijk met 105 woningen. Stedelijk verhuurkantoor Huuringent, dochter van sogent, verhuurt er 18 appartementen aan een betaalbare prijs. Het is de eerste keer dat het Huuringent instapt in een privéproject van die omvang. De eerste bewoners zijn al in hun woning ingetrokken.

In de nieuwe woonwijk 'Rute' in het centrum van Gentbrugge legt de duurzame vastgoedontwikkelaar Revive de laatste hand aan 105 woningen van allerlei groottes en prijsklassen. De naam verwijst naar de zogenaamde 'ruitjes' die het bedrijf Sidaplax er tot 2011 produceerde, vensterfolie voor briefomslagen. Toen de firma verhuisde, stond de site enkele jaren leeg. In 2013 werd het terrein verkocht en begon Revive in samenwerking met de Stad Gent met de ontwikkeling van de plannen. Een van de gebouwen zou mensen met bescheiden inkomens extra woonkansen geven.

Met deze publiek-private samenwerking zetten we alweer een belangrijke stap om mensen en gezinnen met een bescheiden inkomen in Gent aan een betaalbare huurwoning te helpen. Het gaat om pionierswerk dat zeker een vervolg zal krijgen.

Tine Heyse, schepen van Wonen

Sociaal vastgoedvennootschap Inclusio sloot zich aan als investeerder. Huuringent neemt de vier studio’s en veertien appartementen minimaal 27 jaar in hoofdhuur en verhuurt ze door aan een betaalbare prijs. Het is de eerste keer dat Huuringent instapt in een privéproject van die omvang. De eerste huurders zijn intussen in hun appartement ingetrokken.

We hadden geen wettelijke verplichting om een sociaal of betaalbaar woonaanbod te realiseren, maar we vinden het belangrijk onze maatschappelijk rol waar te maken. Dit is een mooi voorbeeld hoe we samen de betaalbaarheid van wonen kunnen aanpakken. 

Nicolas Bearelle, oprichter van Revive

Het is onze missie om kwaliteitswoningen aan te bieden aan bevolkingsgroepen in kwetsbare situaties. Wij zijn dan ook verheugd om te kunnen samenwerken met Huuringent. Hun activiteiten leunen perfect aan bij onze visie.

Marc Brisack, CEO van Inclusio

 

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus