• Stadsgebouw Melopee Brussels Architecture Prize

Melopee laureaat Brusselse Architectuurprijs in de categorie 'Extra Muros'

14 12 2021

In Bozar werden op maandag 13 december de winnaars van de eerste Brussels Architecture Prize bekendgemaakt. Deze prijs bekroont elke twee jaar bijzondere architectuurprojecten in Brussel en van Brusselse bureaus buiten de stad. In totaal werden 7 laureaten bekroond in diverse categorieën. De prijs in de categorie 'Extra Muros' ging naar Xaveer de Geyter Architects voor stadsgebouw Melopee.

De Brussels Architecture Prize is een initiatief van het Brussels Gewest, uitgevoerd door Urban in co-productie met A+ Architecture in Belgium. Een internationale jury selecteerde uit 175 inzendingen 31 projecten in vier categorieën: de kleine interventie, de grote ingreep, publieke ruimte en Extra Muros. De juryleden kozen ook een jong bureau, een aanstormend talent, voor de Promising Young Architect Award. Ondersteund door het wetenschappelijk comité van de prijs selecteerden ze tevens een architectenbureau voor de oeuvreprijs, de Lifetime Achievement Award.

Deze speelplaats in de hoogte zorgt voor veel levendigheid. Een eenvoudige en rationele constructie voor kinderen.

Jurylid Louis Leger

Het stadsgebouw is een ontwerp van Xaveer De Geyter Architects (XDGA) in een samenwerking met het studiebureau Ney & Partners en het studiebureau Boydens. Als opdrachtgever zijn de Stad Gent, Farys en sogent bijzonder trots dat het project en het architectenteam opnieuw een prijs in de wacht slepen.

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus