• Melopee school

Melopee wint de Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken

02 06 2021

Voor de dertiende maal heeft ZinkInfo Benelux haar tweejaarlijkse trofee voor thermisch verzinken uitgereikt. Als opdrachtgever zijn we bijzonder fier dat Melopee aan de Oude Dokken werd geselecteerd uit meer dan 70 inzendingen als winnaar in de categorie Esthetisch Verzinken. 

Motivatie van de jury: "Opvallend aan Melopee is de groene buitenkamer: een raster van verzinkt staal langs waar weelderig groen straks zijn weg zal vinden. De staalconstructie creëert een gevoel van slankheid voor de buitenkamer om te openheid te vrijwaren en het visuele contact met het water te versterken. Verzinkt staal is een soort ruwbouwmateriaal dat unieke en interessante resultaten oplevert op voorwaarde dat de nodige aandacht wordt besteed aan uitvoering en detaillering, wat hier zeker het geval is."

Aangezien er wegens de corona-maatregelen geen grote prijsuitreiking kon worden georganiseerd, heeft Zinkinfo ons persoonlijk bezocht om de trofee te overhandigen. Xaveer De Geyter Architects nam de prijs in ontvangst, samen met partners sogent, Ney & Partners, Boydens Engineering, BAM Contractors en Metaalbouw Dugardein-De Sutter. Via deze link kan u het videoverslag bekijken. 

Je kan meer lezen over:

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus