• Huuringent
  • Huuringent
  • Huuringent
  • Huuringent
  • Huuringent
  • Huuringent

Nieuwe expo: Huuringent en de Gentse huurmarkt

08 09 2017

De private huurmarkt in Gent staat onder druk. Het aantal huishoudens en dus ook de vaag naar huurwoningen stijgt. Dit terwijl het aantal kwalitatieve en betaalbare huurwoningen in de stad net daalt. Huuringent - het stedelijk huurkantoor - wil een antwoord bieden. Een tijdelijke expo in de Kluizenzaal van de Bank van de Arbeid legt uit hoe!

Sinds 8 september loopt er bij sogent een nieuwe expo. "Huuringent en de Gentse huurmarkt" legt de problematiek haarfijn uit. De vraag naar kwalitatieve huurwoningen in Gent is groter dan ooit en zal ook de komende jaren groeien. Deze trend staat in schril contrast met het aanbod. De private huurmarkt krimpt omdat verhuren te intensief wordt voor eigenaars. Zij haken af en bewonen de woning liever zelf of doen de woning van de hand. Deze pijnpunten van de Gentse huurmarkt worden aan de hand van opvallende cijfers in beeld gebracht.
 
Ook de oplossing van het stedelijk huurkantoor kent vanaf nu geen geheimen meer. Huuringent is sinds 2013 een waardevolle speler op de markt. Huuringent neemt de woningen tegen een overeenkomen prijs in hoofdhuur en verhuurt onder aan personen die op zoek zijn naar een kwalittieve woning tegen een correcte huurprijs. Huuringent is het eerste stedelijkhuurkantoor in België. Wat begon als een experiment op de Gentse huurmarkt, groeide uit tot een vaste waarde binnen het Gentse woonbeleid.
 
En dan is er uiteraard nog het verhaal van mensen die gebaat zijn met de tussenkomst van huuringent. Huurders én verhuurders getuigen over de samenwerking met het stedelijk huurkantoor.
 
Laat u overtuigen! Spring eens binnen in de Kluizenzaal van de Bank van de Arbeid en ontdek zelf de vele voordelen.
De tentoonstellingsruimte is vrij toegankelijk tijdens de kantooruren (van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 12.30 en van 13.30 tot 16.30 uur)  én elke zaterdag tussen 11 en 18 uur. Het gebouw is gesloten op zondagen, feestdagen en brugdagen. Afspraak in de Voldersstraat 1, 9000 Gent.
 
 
 

 

 

 

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus