• Zicht op de overdekte terreinen (c) Nieuwsblad

Nieuwe padelclub op The Loop

14 09 2022

De nieuwe padelclub biedt 9 padel courts, waarvan 7 overdekt (11m vrije hoogte), een gezellige clubhouse met een zuidgericht terras, kleedkamers, douches en een ruime parking. De hal is daarmee de grootste, speciaal voor padel ontworpen, in België. Daarnaast zijn er ook 3 pickleball terreinen, een nieuwe populaire racketsport die overwaait vanuit de Verenigde Staten. Dankzij het gebruiksvriendelijke ‘Pay & Play’-principe kan je snel en makkelijk op elk moment van de dag reserveren via de kalender, vanaf 24 euro per uur. De club werkt zonder lidgeld of abonnement. De eerste twee weken kan dat zelfs gratis, al moet je wel snel zijn want de reservaties lopen snel vol. 

De padelclub is een gezamenlijk initiatief van Upgrade Estate en de verschillende partners in Grondbank The Loop, waaronder sogent. Die willen samen met Stad Gent en partners van The Loop een levendige stadswijk maken. Terwijl er vandaag vooral kantoren zijn, streven we in de toekomst naar meer wonen, winkels, sport, recreatie en groen. Tijdelijke invullingen zoals deze zijn dan ook heel waardevol om Gentenaars op een andere manier alvast te laten kennismaken met het gebied. Ze tonen de mogelijkheid voor de toekomst en brengen nu al meer leven en activiteit op The Loop.

De nieuwe padelterreinen bevinden zich grotendeels op gronden van Upgrade Estate en blijven er voor minstens 5 jaar. Ondertussen wordt uitgekeken naar een definitieve inplanting.

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus