• ©Stad Gent

Nieuwe uitgifte bedrijfskavels bedrijventerrein Gentbrugge II

18 03 2022

Samen met Stad Gent gaat sogent op zoek naar nieuwe bedrijven voor de laatste 2 percelen op bedrijventerrein Gentbrugge II.

De Stad Gent en sogent gaan op zoek naar nieuwe, duurzame productie- en ambachtelijke bedrijven voor de laatste 2 percelen op bedrijventerrein Gentbrugge II (zone B). Wil je je vestigen op het bedrijventerrein Gentbrugge II (zone B)? Aanmelden kan tot en met 10 mei 2022. De uitgifteprocedure en screening verloopt via de Stad Gent. Meer informatie kan je hier terugvinden. 

Wat is het bedrijventerrein Gentbrugge II?

Het moderne bedrijventerrein Gentbrugge II bevindt zich op de vroegere fabriekssite van Trefil Arbed in de wijk Oud Gentbrugge en bestaat uit 2 zones: zone A (zuidelijk) en zone B (noordelijk). Deze worden van elkaar gescheiden door de Kerkstraat en de spoorweg. Het gebied is in het noorden begrensd door de Schelde en in het zuiden door de Frederik Burvenichstraat. Vandaag is de site zoveel meer dan een bedrijventerrein. Wonen, werken, groen en ontspannen staan er centraal.

  • zone A (zuiden)

Op het zuidelijke deel van de Arbedsite realiseerde sogent een bedrijventerrein. Het terrein werd volledig verkocht en biedt ondertussen plaats aan de Gentse vestiging van de RVA, een recyclagepark en een twintigtal bedrijven. Je vindt er ook een duurzaam woonproject. De Stad Gent zorgde voor een nieuwe inrichting van het Victoria Regiapark en een vernieuwd fietspad langs de Schelde.

  • zone B (noorden)

In het noordelijke deel legde de Stad Gent het 3,5 hectare grote Arbedpark aan. Sogent zorgde voor woonaanbod en een bedrijventerrein met een zone voor productie- en ambachtelijke bedrijven. Samen met Stad Gent gaat sogent nu op zoek naar nieuwe bedrijven voor de laatste bedrijfspercelen.

Zo zorgen we voor een goede match

Bedrijven zorgen voor extra jobs en welvaart in de stad. Samen met de Stad Gent gaat sogent dan ook de komende maanden op zoek naar bedrijven die zich willen vestigen op de laatste braakliggende bedrijfspercelen in zone B. Bedrijven worden vooraf grondig gescreend. Zo stimuleren we vooral duurzame productiebedrijven om zich in zone B te vestigen. De nieuwe bedrijven die zich uiteindelijk zullen vestigen op de site sluiten een erfpachtovereenkomst af met sogent.

 

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus