Sogent en het Festival van de Architectuur

07 08 2019

Van 21 tot 27 september 2019 strijkt het Festival van de architectuur neer in Gent. Ook sogent is van de partij en we hebben heel wat in petto!

 

Met als thema 'Verbind de stad' schiet het Festival van de Architectuur op vrijdag 21 september uit de startblokken met een uniek schouwspel; 7.000 vallende dominostenen verbinden de Standaertsite in Ledeberg met Wijkpark De Porre in Gentbrugge. De gelegenheid bij uitstek om deze twee toppers van sogent (opnieuw) te ontdekken!

Zondag 22 september markeert de ‘Dag van de Architectuur’. Die dag moet je in de Oude Dokken zijn, voor een rondleiding in het gloednieuwe Stadsgebouw ‘Melopee’ of een wandeling doorheen het projectgebied met onze projectleider Agnieszka Zajac. Sluit de dag af op DOK met een hapje en een drankje.

Op maandag 23 en dinsdag 24 september kan je terecht in onze tentoonstellingsruimte voor een uiteenzetting over de 'verbindende' stadsontwikkelingsprojecten van sogent. Hoe ver staan we met de renovatie van het Wintercircus? Welke infrastructuurwerken in de Oude Dokken zorgen voor verbinding tussen de kaaien? Wat is het verhaal van de Standaertsite, waar een doe-het-zelf-zaak is omgevormd tot levendige ontmoetingsplek? We doen het allemaal uit de doeken.

Neem gauw een kijkje op festivalvandearchitectuur.be en schrijf je in. Graag tot dan!

 

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus