• expo wintercircus

sogent laat je binnenkijken in het gerenoveerd wintercircus met gratis expo

07 06 2022

Het gerenoveerde Wintercircus in hartje Gent opent pas in 2023 de deuren als centrum voor technologie en entertainment, maar het iconische gebouw bezoeken kan al vanaf 10 juni 2022. Dan opent de tijdelijke, gratis expo 'Wat een cirk!'.


Het Wintercircus, dat intussen zo goed als klaar is, heeft vele gezichten gekend. Na het Nieuw Circus en garage Mahy zal het iconische gebouw in 2023 de deuren openen voor het grote publiek als een veelzijdige ontmoetingsplaats rond technologie en entertainment. Wie dat wil, kan eerder al een kijkje komen nemen. Op 10 juni opent sogent de gratis expo 'Wat een Cirk!', die de rijke geschiedenis en toekomst van het gebouw belicht aan de hand van beeldmateriaal en projecties.

Na vijf jaar is het Wintercircus klaar voor een tweede leven. De definitieve invulling is voorzien voor begin 2023, maar we willen de Gentenaars niet zo lang laten wachten. Deze tentoonstelling maakt het mogelijk om eindelijk nog eens binnen te kijken in dit historisch gebouw.

Sami Souguir, Schepen van Stadsontwikkeling en Cultuur, voorzitter sogent

De expo toont de vele gezichten van het Wintercircus. Rondom de middenpiste ontdek je het verhaal van het gebouw zelf. In de vroegere paardenmanege kom je meer te weten over het Nieuw Circus. De loopcirkels van de paarden komen in beeld en geluid terug. In de vroegere toonzaal langs de Lammerstraat prijken opnieuw twee oldtimers uit het tijdperk van garage Mahy. Ook de oude benzinepompen zijn terug. In de gerestaureerde smeerputten hangen dan weer prachtige foto's van de wagens van weleer. En de renovatiewerken komen aan bod aan de hand van werffoto's en architectuurtekeningen.

De gratis expo is toegankelijk vanuit de Sint-Pietersnieuwstraat en is te bezoeken op vrijdag, zaterdag en zondag telkens van 10 tot 17 uur. Tijdens de Gentse Feesten is de expo elke dag open. De expo is gesloten van 1 tot 15 augustus.

Bezoek je graag het gebouw met gids? Sogent werkt voor deze expo samen met de gidsenvereniging Gentse Gidsen. Via deze link kan je een rondleiding met gids boeken tijdens de openingsuren van de tentoonstelling.

Tijdens de Gentse Feesten kan je dagelijks tussen 10u30 en 12u30 individueel aansluiten bij een rondleiding. Voor meer info en reservatie kan je hier terecht. 

Alle informatie over de rondleidingen vind je terug op sogent.be/expowintercircus.

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus