• Open Monumentendag 2016

Sogent opent de deuren op Open Monumentendag

24 08 2016

Ter gelegenheid van Open Monumentendag stelt het Gentse stadsontwikkelingsbedrijf sogent op zondag 13 september tussen 10 en 18 uur de deuren van haar werkplek, de Bank van de Arbeid, open.

In 1923 werd het gebouw feestelijk geopend als één van de meest moderne en best gemeubelde banken van België. 'Vader' Edward Anseele, spilfiguur van de socialistische beweging, was de bezieler van de bank. De financiële instelling moest als tegengewicht dienen tegen het kapitalistisch systeem. Lang bleef deze doelstelling niet overeind. Reeds in 1934 moest de Bank van de Arbeid haar deuren sluiten. Maar het gebouw herinnert nog steeds aan haar oorspronkelijke functie. Van de neoclassicistische gevels, tot het art deco interieur. Van de Kluizenzaal tot de directeurswoning met het mysterieus Moors rooksalon.

De permanente tentoonstelling in de Lokettenzaal (over de stadsontwikkelingsprojecten van sogent) en de tijdelijke tentoonstelling in de Kluizenzaal zijn vrij toegankelijk.

Ook de rest van het beschermd monument valt te ontdekken tijdens de gratis rondleidingen (elk half uur vanaf 10 tot 17 uur). Reserveren voor een gegidste rondleiding kan nog tot 11 september via Gentinfo: 09 210 10 10 of go.stad.gent/OMDsogent. De dag zelf kunnen de niet gereserveerde plaatsen nog ingevuld worden.

Meer info op www.openmonumenten.be

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus