Sogent sleept Prijs Wivina Demeester voor Excellent Bouwheerschap 2021 in de wacht

06 10 2021

Op dinsdag 5 oktober 2021 werden in het Atelier Bouwmeester in Brussel de laureaten bekendgemaakt van de Prijs Wivina Demeester voor Excellent Bouwheerschap 2021. Sogent mocht voor het stadsgebouw Melopee de prijs in ontvangst nemen en toont daarmee aan dat we als publieke opdrachtgever op een uitzonderlijke manier omgaan met complexe processen, en hoe een uitgesproken visie daarbij hand in hand gaat met ontwerpende creativiteit.

De Prijs Wivina Demeester voor Excellent Bouwheerschap erkent publieke en semipublieke bouwheren die door hun aanpak en zin voor vernieuwing tonen dat ze kwaliteit vooropstellen. De prijs, voorheen de ‘Prijs Bouwheer’ en ‘Prijs Bouwmeester’, wordt voor de elfde keer uitgereikt. Met de prijs wil het Team Vlaams Bouwmeester een ambitieus stedenbouwkundig en architecturaal kwaliteitsbeleid bij overheden aanmoedigen, met aandacht voor kunst in opdracht. Daarbij wordt de bouwheer, en het voorbeeldige traject dat die heeft gelopen, voor het voetlicht geplaatst.

Voor de ‘Prijs Wivina Demeester voor Excellent Bouwheerschap 2021’ diende sogent het stadsgebouw Melopee in voor de categorie ‘Architectuur’. Een deskundige jury, bestaande uit Audrey Contesse (directeur Institut Culturel d’Architecture Wallonie-Bruxelles), Eli Devriendt (landschapsarchitect, stad Oostende), Marie-José Van Hee (Marie-José Van Hee architecten) en Luk Lambrecht (curator en kunstcriticus, coördinator Vrije Kunsten aan de PXL-MAD School of Arts Hasselt) beoordeelde alle inzendingen op hun opdrachtformulering, procesverloop en eindresultaat. De jury stelde een shortlist op, bezocht gezamenlijk de realisaties en duidde uiteindelijk vier laureaten aan. De laureaten van elke categorie ontvingen traditiegetrouw als prijs een trofee, gerealiseerd door de Belgische kunstenaar Vaast Colson.

Lees er meer over en bekijk het filmpje hier.

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus