Sven Taeldeman is de nieuwe voorzitter van sogent

27 04 2017

Sven Taeldeman is de nieuwe voorzitter van sogent. Voor de schepen van Stadsontwikkeling, Ruimtelijke Planning en Wonen is het voorzitterschap van het stadsontwikkelingsbedrijf een logische, maar uitdagende aanvulling op zijn takenpakket.

Eerder dit jaar nam Tom Balthazar ontslag als schepen van Stadsontwikkeling, Wonen en Openbaar groen. De heer Bathazar was ook sinds 2010 voorzitter van sogent.
 
Sven Taeldeman nam met Stadsontwikkeling, Ruimtelijke Planning en Wonen de meeste bevoegdheden van de heer Balthazar over. Openbaar Groen is voortaan de bevoegdheid van schepen en OCMW-voorzitter Rudy Coddens. Nu voegt schepen Taeldeman ook het voorzitterschap van sogent aan zijn takenpakket toe.

Het stadsontwikkelingsbedrijf werkt aan prachtige projecten die in Gent ruimte creëren om te wonen, te ontspannen en te werken. Het is een hele eer om dit voorzitterschap te mogen opnemen en ik zal deze taak met zeer grote inzet en enthousiasme waarmaken.

Sven Taeldeman, schepen van Stadsontwikkeling, Ruimtelijk Planning en Wonen

Sogent werkt sinds 2003 als een verzelfstandigd autonoom gemeentebedrijf. Ons bedrijf heeft een eigen rechtspersoonlijkheid en werkt binnen het kader van een beheersovereenkomst dat met de Stad Gent wordt vastgelegd. Doordat de raad van bestuur van sogent in hoofdzaak is samengesteld uit de gemeenteraadsleden van de Stad Gent en de voorzitter van sogent ook schepen van stadsontwikkeling is, blijft de link tussen het beleid van de Stad en sogent verzekerd.

Schepen Taeldeman is reeds sinds 2013 lid van de raad van bestuur van sogent. Hij kent onze organisatie en de lopende dossiers goed. We kijken ernaar uit om intensief met de schepen samen te werken en samen onze schouders te zetten onder heel wat boeiende stadsontwikkelingsprojecten zoals de Oude Dokken, het Wintercircus en Rinkkaai, om er maar enkele te noemen.

Didier Nachtergaele, algemeen directeur sogent

Sogent heeft als missie om van Gent een stad te maken waar het goed is om te wonen, te werken en te leven. Om daarin te slagen, maakt het stadsontwikkelingsbedrijf in onze stad ruimte voor wonen, ondernemen en groen. Daarnaast beheert sogent een groot aantal percelen en gebouwen, vaak met als doel hen een tweede leven te geven. Sinds 2008 beheert sogent ook de goederen van het OCMW Gent. In 2013 richtte sogent huuringent op, het stedelijk huurkantoor.

Schepen Sven Taeldeman blijft zeker voorzitter van sogent tot het einde van deze legislatuur. Met de wissel van de samenstelling van de gemeenteraad, kan ook het voorzitterschap van sogent een wijziging ondergaan.

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus