Sylvianne Van Butsele nieuwe directeur strategie en operaties sogent

10 09 2020

Sylvianne Van Butsele wordt directeur strategie en operaties van stadsontwikkelingsbedrijf sogent. Dat werd unaniem beslist door de raad van bestuur van het stadsontwikkelingsbedrijf. Katia Rombaut wordt manager P&O.

In januari 2020 al werd door de raad van bestuur van het stadsontwikkelingsbedrijf een nieuwe organisatiestructuur goedgekeurd. In de plaats van de eerder hiërarchisch georiënteerde structuur van sogent moet de nieuwe organisatiestructuur samenwerking en overleg bevorderen: projectleiders krijgen meer verantwoordelijkheid en armslag, er wordt maximaal ingezet op kennisdeling, er wordt werk gemaakt van administratieve ondersteuning en coaching en het HR-beleid wordt geprofessionaliseerd. Voor de directie werd geopteerd voor een directieduo. De manager P&O is een nieuwe functie. De concrete invulling van de nieuwe directiefuncties vormt als het ware het sluitstuk van de nieuwe organisatiestructuur.

Sami Souguir, voorzitter raad van bestuur: “We zijn verheugd dat Sylvianne Van Butsele met haar jarenlange ervaring aan boord komt als directeur strategie en operaties. Samen met Frank Van Goethem, als directeur bedrijfsvoering, zal ze leiding nemen over het stadsontwikkelingsbedrijf. Katia Rombaut zal als manager P&O zorgen voor de verdere uitbouw van het HR-beleid en de nieuwe organisatiestructuur van sogent.”

Sylvianne Van Butsele (48) is Burgerlijk Ingenieur-Architect en master in de ruimtelijke planning. Ze werkt sinds 2019 als Executive Director van The Design Sciences Hub van de UAntwerpen, en was voordien actief in diverse functies rond ruimtelijke ontwikkeling bij de Vlaamse Overheid.

Katia Rombaut (37) is Master in de Handelswetenschappen, optie Human Resource Management, en werkt sinds 2012 binnen Hogent aan een diversiteit van projecten en ondersteuning in HR.

De effectieve indiensttreding is voorzien in januari, waarna beiden de tijd zullen nemen om zich in te werken en kennis te maken met het personeel en de organisatie. Voor een publieke kennismaking blijft het voorlopig dus nog even wachten.

Contact:

Sami Souguir, voorzitter Raad van Bestuur sogent – Tel. 09 266 54 80

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus