• C TRANS architectuur I stedenbouw, Carmody Groarke en RE-ST

Tentoonstelling verbinDING in Design Museum Gent

27 10 2021

In deze tentoonstelling onthult het tijdelijke ontwerpteam ‘TRANS architectuur I stedenbouw, Carmody Groarke en RE-ST architectenvennootschap’ de uitgewerkte plannen voor DiNG (Design in Gent), de nieuwe vleugel van Design Museum Gent. Aan de hand van maquettes, schetsen, mock-ups en materiaalsamples ontdek je hoe het ontwerp evolueerde van projectdefinitie over architecturaal concept tot finaal plan. Ook de zoektocht naar circulaire materialen wordt in kaart gebracht. 

Je kan de EXPO bezoeken tot 6 maart 2022 - meer informatie kan je terugvinden op de website van het Designmuseum.

DiNG

DiNG is de langverwachte brug tussen de drie bestaande gebouwen van Design Museum Gent. De nieuwe vleugel zal ruimte bieden voor onthaal en shop, tijdelijke expo’s, workshops en educatie, lezingen en events, art handling en logistiek, degelijk sanitair en - niet in het minst - een lift.

DiNG zet hoog in op circulair bouwen. Zo gebruiken we ecologische materialen, zetten we in op duurzame processen en dankzij een subsidie van Vlaanderen Circulair zijn we een innovatief traject gestart om (bouw)afval van de Gentenaar te verwerken tot een circulaire gevelsteen.

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus