• Skatespot Kleindok

Tijdelijke skateplek op de Oude Dokken

07 11 2022

Gent heeft er een nieuwe, tijdelijke skateplek bij. Op de terreinen van een voormalige schroothandel aan de Oude Dokken vlak bij de Dampoort kunnen skaters zich voortaan uitleven op verschillende toestellen. 

Vlak bij de Dampoort aan de Koopvaardijlaan liggen de terreinen van een voormalige schroothandel. De terreinen maken deel uit van het stadsvernieuwingsproject de Oude Dokken maar staan momenteel nog leeg. Later komt er op deze locatie een wijkpark, maar in afwachting daarvan krijgt de plek dankzij een overeenkomst met sogent nu een tijdelijke invulling als skatespot. De invulling komt er onder meer na vragen uit de wijken Sluizeken-Tolhuis-Ham en Muide-Meulestede-Afrikalaan.

Op de outdoor skatespot Kleindok zijn verschillende gerecupereerde skatetoestellen terug te vinden, zoals een quarter pipe, een curb (met kicker) en een olliebox. Volgend jaar, rond de krokusvakantie, vervangt een gloednieuwe halfpipe met spine twee oudere toestellen. Bij de keuze van de elementen is er ook aan de bladers en bmx'ers gedacht. 

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus