Website bundelt alle informatie over wegenwerken in Oostakker en omgeving

18 06 2020

De website oostakker.boost.gent bundelt alle informatie over de wegen- en rioleringswerken in Oostakkerdorp en het noordoosten van Gent. Je vindt er onder meer een overzichtskaart, een tijdlijn en bereikbaarheidsfiches, zowel voor voetgangers, fietsers, automobilisten als gebruikers van het openbaar vervoer.

Hinder beperken

In Oostakkerdorp, maar ook op andere plaatsen in het noordoosten van Gent, vinden momenteel wegen- en rioleringswerken plaats. De komende maanden zullen er nog meer werkzaamheden opstarten. Om de hinder van deze gecombineerde werken zoveel mogelijk te beperken, slaan de betrokken partners de handen in elkaar onder de naam Boost - Bereikbaar Oostakker. De werven worden wat betreft timing op elkaar afgestemd, er komen bovenlokale omleidingen voor doorgaand verkeer, en de bereikbaarheid van attractiepolen zoals scholen, winkels en bedrijven wordt gegarandeerd.

'De werken zijn ongelooflijk belangrijk voor de bewoners van Oostakker. Met Boost zorgen we ervoor dat de hinder binnen de perken blijft. Het loont zeker de moeite om voor je vertrekt op de website even na te kijken of je je met een ander vervoersmiddel of op een ander tijdstip makkelijker kan verplaatsen.'

Filip Watteeuw, schepen van Mobiliteit

Website met updates

De website oostakker.boost.gent bundelt alle informatie. De website biedt een overzichtskaart en een tijdlijn met alle lopende werven. Bezoekers kunnen bereikbaarheidsfiches downloaden die een zicht bieden op de verwachte hinder en de voorziene omleidingen en aanrijroutes. Zowel voetgangers, fietsers, automobilisten als gebruikers van het openbaar vervoer vinden er de nodige informatie. De website wordt frequent geüpdatet. Bezoekers kunnen bovendien updates ontvangen en een vraag stellen aan de partners.

Werken

Investeren in meer veiligheid en comfort voor zowel voetgangers, fietsers als automobilisten. Daar draait het bij de werken om. Zo maken de werken in Oostakkerdorp wonen, winkelen en wandelen aantrekkelijker. De huidige werken onder het wegdek van de Vliegtuiglaan (vlak bij de Weba, aan de haven) en onder de Victor Braeckmanlaan (N70, ter hoogte van de Rozebroeken) zorgen dan weer voor een betere regenwaterafvoer.

Dit najaar wordt de bereikbaarheid van Volvo Trucks, zowel voor fietsers als automobilisten, aangepakt met de werken aan de Smalle Heerweg en de Drieselstraat. Aan Dampoort starten voorbereidende werken om de stadsring naar de Afrikalaan en de Koopvaardijlaan te verleggen. En in het voorjaar van 2021 wordt het kruispunt ter hoogte van Eurosilo omgebouwd zodat het verkeer nadien vlotter en veiliger kan circuleren.

Boost is een samenwerking van de Stad Gent met Agentschap Wegen en Verkeer, De Werkvennootschap, watermaatschappij FARYS, sogent en netbedrijf Fluvius. Ook De Lijn, De Vlaamse Waterweg, Aquafin, North Sea Port en Brandweer Gent schuiven mee aan tafel.

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus