• Het wintercircus door de lens van Wouter Rawoens

Wintercircus wordt warme sfeertribune voor Rode Duivels tijdens WK voetbal

07 07 2022

Dit najaar gaat het WK voetbal door in Qatar. In november en december zal de VRT haar uitvalsbasis voor de verslaggeving opstellen in het Wintercircus. De VRT werkt hiervoor nauw samen met sogent en de Stad Gent. 

Tijdens het WK gaan we weer met z’n allen supporteren voor de Rode Duivels. We willen alles zien en weten over het verloop van het toernooi, de sportieve prestaties van de Duivels en wat er in en om het team gebeurt. Geen enkel ander sportevenement zorgt voor zoveel gedeelde passie. VRT wil maximaal inzetten op die gezamenlijke beleving en wil het publiek zoveel mogelijk betrekken bij de Sporza-verslaggeving over het WK, de omkadering daarvan en het extra aanbod langs al haar kanalen.Daarom ging de omroep op zoek naar een centrale en publiek toegankelijke locatie die als hub kan dienen voor zijn aanbod op radio, televisie en online, maar ook als basiskamp voor de diverse redacties en als ontvangst- en belevingsruimte voor fans en supporters. De keuze viel al snel op het Wintercircus. 

Later volgt meer informatie over de precieze aanpak van het WK door VRT, de samenwerking met Stad Gent en sogent, en de rol van het Wintercircus daarbij.

 

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus

Een nieuwe toekomst voor het Wintercircus