Kandidaat gezocht tijdelijke invulling veld 12 west The Loop

Grondbank The Loop, dochtervennootschap van sogent, zoekt een kandidaat voor een tijdelijke invulling op veld 12 west van The Loop. Het terrein is ca. 6.800 m2 groot. De termijn van de tijdelijke invulling loopt tot 1 september 2027.

Nieuw
Contactpersoon
Deadline

13 oktober 2023 - 10:00

Context

The Loop is vandaag vooral een snelweglocatie, als verbinding tussen de E40 en de R4. Stad Gent en de projectpartners (waaronder sogent en Banimmo, partners binnen Grondbank The Loop) willen het stadsdeel echter ontwikkelen naar een levendige stationswijk. Een wijk waar naast grote kantoren, winkels en evenementen ook plaats is voor andere functies zoals wonen, verschillende types handel en recreatie. Het stadsdeel krijgt een nieuwe structuur met méér groen en ruimte voor water. De bebouwing wordt geconcentreerd op enkele velden en maakt op andere velden plaats voor groen en water.

De nieuwe toekomstvisie werd in 2021 uitgewerkt, ondertussen is ook de opmaak van een nieuw masterplan opgestart dat vervolgens ook zal leiden tot een nieuw RUP. In afwachting van de verdere ontwikkelingen op de westelijke zijde van The Loop binnen dit nieuwe RUP, willen de projectpartners reeds op korte termijn een aantal tijdelijke activiteiten voorzien die de identiteit en aantrekkingskracht van deze plek alvast versterken. Een eerste daarvan is de tijdelijke invulling Padelclub Garrincha.

Tijdelijke invulling gezocht

Grondbank The Loop wil hier nu een volgende stap in nemen en stelt op het veld 12 west van The Loop een terrein van ca. 6.800 m² ter beschikking voor een tijdelijke invulling. Hierbij zoeken we een initiatiefnemer die op het terrein een tijdelijke invulling uitwerkt, opricht en beheert. De voorkeur gaat uit naar een invulling die een breed publiek aanspreekt zowel vanuit de stad als de omliggende buurten. Ook moet de tijdelijke invulling in synergie zijn met wat al aanwezig is in de buurt. De termijn van de tijdelijke invulling loopt tot 1 september 2027.

Timing en kandidaatstelling

Alle informatie over de oproep wordt in detail beschreven in het bijgevoegde document. Daar worden de procedure en de beoordelingscriteria toegelicht. Je kan het document hieronder downloaden na eenmalige registratie op onze website.

De uiterste datum voor het indienen van een aanbieding is vrijdag 13 oktober 2023 vóór 10u00.

Documenten Open Oproep tijdelijke invulling veld 12 west

20230808 DO Open oproep The Loop 12 west
(PDF, 854,798 KB)
Download

Vul uw e-mailadres in om de documenten te downloaden.