In het kader van het stadsvernieuwingsproject 'Ledeberg Leeft' kocht sogent verschillende verkrotte hoekpanden op om ze te vervangen door nieuwe, kwaliteitsvolle eengezinswoningen.
Ledeberg is een volkse wijk, die omwille van de industrialisatie tijdens de 19de eeuw, nogal wat kleine en verouderde woningen met weinig groen telt. Met het stadsvernieuwingsproject 'Ledeberg leeft', wenste de Stad Gent deze buurt op te waarderen en er te investeren in woonkwaliteit, publiek domein, het handelsapparaat en het sociaal weefsel. Dit gebeurde niet met één grote, allesomvattende operatie, maar met veel vernieuwende acties.
Eén van de acties die de leefkwaliteit in Ledeberg gevoelig deed verhogen, is het project 'Ledebergse hoekwoningen'. De hoek van een straat bepaalt namelijk in grote mate het uitzicht van de hele omgeving. De kwaliteit van heel wat hoekhuizen in Ledeberg was erg slecht, waardoor de hele buurt vaak een verwaarloosde indruk gaf.
Sogent kocht verschillende van deze verkrotte (hoek)panden op om ze te vervangen door nieuwe eengezinswoningen met tuin en/of terras. Op sommige plaatsen worden deze woningen gecombineerd met een klein stukje publieke ruimte op de hoek. Andere hoekwoningen beschikken dan eerder over begroeide gevels waardoor ze meteen de hele straat wat groener kleuren.
In het kader van dit project werden de volgende twaalf (hoek)woningen gerealiseerd die elk op hun beurt vernieuwende architectuur met hoge woonkwaliteit combineren. Elke woning is uniek en werd op maat gemaakt om op de beperkte ruimte en de hoekligging maximaal licht en lucht te kunnen voorzien.
Alle woningen zijn gebouwd volgens het lage energie-principe met een energiepeil E60/K30. Dit betekent dat het verbruik tot 60% lager is dan in een klassieke woning.
Ook zijn bijna alle woningen uitgerust met een regenwaterput waardoor hergebruik van regenwater mogelijk is.