Projectleider bouw en gebiedsontwikkeling

Projectleider bouw en gebiedsontwikkeling

Samen vorm geven aan Gent. Daar gaan we bij sogent elke dag met veel goesting en expertise voor. Als stadsontwikkelingsbedrijf werken we aan een stad waar het aangenaam wonen, ontmoeten en werken is voor iedereen. Samen met onze partners realiseren we diverse stadsontwikkelings- en vastgoedprojecten. We staan in voor een divers, sociaal én betaalbaar aanbod op de woonmarkt en ontwikkelen toegankelijke gebouwen en sites waar ontmoeting centraal staat. Zo bouwen we samen aan een inclusieve, duurzame en mooie stad.

Zin om mee je schouders te zetten onder maatschappelijk relevante projecten en zo vorm te geven aan Gent?

Voor ons bouwteam en team gebiedsontwikkeling zijn we op zoek naar ervaren

PROJECTLEIDERS (A1a)

Als projectleider binnen het team gebiedsontwikkeling, ben je verantwoordelijk voor een aantal aan jou toegewezen PPS-projecten (publiek-private samenwerkingen) en/of bedrijventerreinontwikkelingen, inclusief de realisatie van openbaar domein in Gent. Lopende projecten in dit team zijn o.a. de ontwikkeling aan de Oude Dokken, het project rond Gent-Sint-Pieters, de reconversie van de FNO-site en de realisatie van het bedrijventerrein Eiland Zwijnaarde.

Als projectleider binnen het bouwteam, ben je verantwoordelijk voor een aantal aan jou toegewezen renovatie-, nieuwbouw- en/of infrastructuurprojecten in Gent. Lopende projecten in dit team zijn o.a. de uitbreiding van het Design Museum, de reconversie aan het Heilig Hartplein in Sint-Amandsberg en de nieuwbouw van het woonproject Kaai 24.

Je neemt de projecten op vanuit de positie van ontwikkelaar, waarbij je instaat voor het volledige projectmanagement van A tot Z:

 • Je coördineert, leidt en stuurt deze ruimtelijke projecten van conceptfase, over realisatie, tot definitieve oplevering en nazorg, rekening houdend met de vooropgestelde beleidsdoelstellingen, de regelgeving, de programma-eisen en het budget.
 • Je stelt de financiële haalbaarheid, de projectdefinitie, het budget en de planning op. Deze bewaak en actualiseer je doorheen de hele duurtijd van het project.
 • Je organiseert en volgt de aanbestedingsprocedures (opmaken bestekken en gunningsverslagen) op voor het aanstellen van externe dienstverleners zoals ontwerpers en studiebureaus, private partners en aannemers én je stuurt deze nadien ook aan.
 • Je staat in voor de werfopvolging en neemt deel aan de werfvergaderingen.
 • Je bent zowel het intern als extern aanspreekpunt voor jouw projecten.
 • Je leidt vergaderingen en onderhandelingen.
 • Je werkt constructief en intensief samen met verschillende actoren en burgers rond je projecten.
 • Je doet aan procesmanagement door alle stakeholders te betrekken bij de verschillende aspecten van je job.

Jouw profiel

 • Je hebt een masterdiploma in de ingenieurswetenschappen (burgerlijk ingenieur bouw, industrieel ingenieur bouw of (ingenieur) architect) of een masterdiploma in een andere richting maar met relevante ervaring in proces- en projectmanagement van (bouw)projecten.
 • Je kan minstens 3 jaar relevante praktijkervaring in projectmanagement voorleggen, voor het bouwteam aangevuld met ervaring in werfopvolging.
 • Je kan zelfstandig werken, durft initiatief te nemen, je hebt overtuigingskracht en coördinerende vaardigheden.
 • Je werkt resultaatgericht, probleemoplossend en hebt sterke onderhandelings- en communicatievaardigheden.
 • Je bent in staat een complexe context accuraat te analyseren en in kaart te brengen.
 • Je hebt ruimtelijk inzicht.
 • Je staat erop steeds kwalitatief werk af te leveren.
 • Ervaring met de werking van openbare besturen en hun beslissingsprocedures (wetgeving overheidsopdrachten), opmaken bestekken en samenwerkingsovereenkomsten, is een groot pluspunt, de zin om het je eigen te maken een noodzaak.

Ons aanbod

Wij bieden een boeiende en autonome job binnen een werkzekere context met een goede work-life balans. Je werkt in een 38-uren week met glijdende uurrooster en ruim vakantiedagenpakket (35 dagen bij een voltijdse tewerkstelling).

Een overeenkomst van onbepaalde duur met een marktconforme verloning die rekening houdt met je relevante ervaring (vb. 5 jaar anciënniteit: min. 3.511,02 €, 10 jaar anciënniteit: min. 3.980,62 € bruto per maand). Bijkomende extralegale voordelen: een zeer degelijke hospitalisatie- en groepsverzekering, een volwaardige eindejaarspremie (13e maand), maaltijdcheques van 8€ per gewerkte dag, een werklaptop, een (data-)abonnement voor mobiele telefonie en driejaarlijkse tussenkomst voor aankoop van een GSM/smartphone.

Leren, ontwikkelen en groeien staan centraal in onze organisatie. Op eigen initiatief of via ons vormingsaanbod kan je deelnemen aan verschillende opleidingen of studiedagen.

Een mooi kantoor in hartje Gent. Gemakkelijk te bereiken via het openbaar vervoer of met de fiets. Daarnaast hebben we een telewerkbeleid waardoor je ook deels van thuis kan werken. We stimuleren duurzaam woon-werkverkeer: openbaar vervoer wordt integraal betaald door sogent en kan aangevuld worden met een (pendel)fiets van sogent. Voor wie zijn eigen fiets gebruikt voorzien we een fietsvergoeding (0,25€/km) en eco-cheques.

Een enthousiast team, gedreven en gepassioneerd om Gent uit te bouwen tot een stad waar het aangenaam wonen, ontmoeten en werken is voor iedereen.

Sogent is voor iedereen!

sogent gaat voluit voor gelijke kansen en waardeert diversiteit. We selecteren kandidaten enkel op basis van hun schitterende competenties. Je leeftijd, geslacht, etnische afkomst, geaardheid, geloof, beperking, nationaliteit, … beïnvloeden je kans om mee te bouwen aan de stad niet.

Selectieprocedure

Na een selectie op basis van het CV word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Het geeft de mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen en kennis te maken met je werkomgeving en je toekomstige leidinggevende. De indicatieve datum van deze gesprekken is begin juni.

Geschikte kandidaten worden uitgenodigd bij een extern selectiebureau om een case, presentatie en/of rollenspel uit te werken die relevant zijn voor het niveau en de inhoud van de functie.

Als laatste stap word je uitgenodigd voor een jurygesprek waarin je jouw motivatie brengt en een aantal competenties aantoont via o.a. werkervaring, kennis van de functie-inhoud, … Er zal gevraagd worden om voorafgaand aan het interview een praktijkcase voor te bereiden.

Alle geschikte kandidaten komen op een werfreserve terecht die minstens twee jaar geldig is.

Interesse?

Stuur dan uiterlijk 29 mei 2022 je gemotiveerde kandidatuur met CV naar selectie@sogent.be, maak daarbij melding van het vacature nummer 2022/03 voor projectleider team gebiedsontwikkeling en vacature nummer 2022/04 voor projectleider bij het bouwteam.

Voor meer informatie over de inhoud van deze functie, de arbeidsvoorwaarden of selectieprocedure kan je contact opnemen met Deborah Vernaeve via het nummer 09/269 69 32 of via deborah.vernaeve@sogent.be.

Meer informatie over sogent en onze projecten is te vinden op onze website www.sogent.be of op onze sociale mediakanalen (LinkedIN, instagram en facebook).