Verantwoordelijke Organisatieontwikkeling

Verantwoordelijke Organisatieontwikkeling

Samen vorm geven aan Gent. Daar gaan we bij sogent elke dag met veel goesting en expertise voor. Als stadsontwikkelingsbedrijf werken we aan een stad waar het aangenaam wonen, ontmoeten en werken is voor iedereen. Samen met onze partners realiseren we diverse stadsontwikkelings- en vastgoedprojecten. We staan in voor een divers, sociaal én betaalbaar aanbod op de woonmarkt en ontwikkelen toegankelijke gebouwen en sites waar ontmoeting centraal staat. Zo bouwen we samen aan een inclusieve, duurzame en mooie stad.

Zin om mee je schouders te zetten onder maatschappelijk relevante projecten en zo vorm te geven aan Gent?

Voor ons team Personeel &Organisatie (P&O) zijn we op zoek naar een m/v/x

VERANTWOORDELIJKE ORGANISATIEONTWIKKELING

(vacaturenummer 2022/08)

Jouw functie

Mensen, cultuur en structuur samenbrengen om onze interne werking continu te verbeteren en te optimaliseren, dat is één van de vele ambities binnen sogent. 

Als verantwoordelijke organisatieontwikkeling bouw je mee aan onze missie en visie en heb je impact op de werking van onze organisatie. De kern van je opdracht bestaat erin om onze organisatie naar een hoger niveau te tillen op het vlak van verschillende thema’s binnen o.a. hr, interne communicatie, projectwerking en digitalisering. Afhankelijk van je interesses en competenties werk je mee aan verschillende projecten en geef je zo verder vorm aan ons P&O-beleid. Dit kan gaan van om advies, planning, uitwerking en / of evaluatie.

Je betrekt je collega’s of externe partijen waar nodig. Je collega’s binnen P&O, communicatie en beleid en kwaliteit zijn vaak je sparringpartner. Je bouwt een netwerk van contacten uit, gaat in overleg en detecteert vragen, noden en behoeften bij de interne stakeholders.

Je volgt mee tendensen en nieuwe ontwikkelingen op met het oog op optimalisering van de werking en/of processen binnen sogent en het inzetten op kennisdeling. Je rapporteert aan de manager Personeel en Organisatie.

Jouw profiel

Je behaalde een masterdiploma en hebt minstens 3 jaar relevante praktijkervaring binnen één of meerdere vakdomeinen (change management, hr, communicatie, …).. Je werkt proactief en bent in staat om vanuit een helikopterview te schakelen tussen verschillende projecten. Je denkt strategisch mee, legt de juiste verbanden en je gaat hands-on aan de slag. Je bent sterk in het organiseren en plannen en gaat resultaatgericht en creatief aan de slag met problemen. Je bent positief ingesteld en stelt je enthousiast en verbindend op.

Ons aanbod

  • Wij bieden een boeiende en autonome job binnen een werkzekere context met een goede work-life balans. Je werkt in een 38-uren week met glijdende uurrooster en ruim vakantiedagenpakket (35 dagen bij een voltijdse tewerkstelling).
  • Een overeenkomst van onbepaalde duur met een marktconforme verloning die rekening houdt met je relevante ervaring (vb. 5 jaar anciënniteit: min. 3.511,02 €, 10 jaar anciënniteit: min. 3.980,62 € bruto per maand). Bijkomende extralegale voordelen: een zeer degelijke hospitalisatie- en groepsverzekering, een volwaardige eindejaarspremie (13e maand), maaltijdcheques van 8€ per gewerkte dag, een werklaptop, een (data-)abonnement voor mobiele telefonie en driejaarlijkse tussenkomst voor aankoop van een GSM/smartphone.
  • Leren, ontwikkelen en groeien staan centraal in onze organisatie. Op eigen initiatief of via ons vormingsaanbod kan je deelnemen aan verschillende opleidingen of studiedagen.
  • Een mooi kantoor in hartje Gent. Gemakkelijk te bereiken via het openbaar vervoer of met de fiets. Daarnaast hebben we een telewerkbeleid waardoor je ook deels van thuis kan werken. We stimuleren duurzaam woon-werkverkeer: openbaar vervoer wordt integraal betaald door sogent en kan aangevuld worden met een (pendel)fiets van sogent. Voor wie zijn eigen fiets gebruikt voorzien we een fietsvergoeding (0,25€/km) en ecocheques.
  • Een enthousiast team, gedreven en gepassioneerd om Gent uit te bouwen tot een stad waar het aangenaam wonen, ontmoeten en werken is voor iedereen.

Sogent is voor iedereen!

Sogent gaat voluit voor gelijke kansen en waardeert diversiteit. We selecteren kandidaten enkel op basis van hun schitterende competenties. Je leeftijd, geslacht, etnische afkomst, geaardheid, geloof, beperking, nationaliteit, … beïnvloeden je kans om mee te bouwen aan de stad niet.

Selectieprocedure

Na een selectie op basis van het CV word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Het geeft de mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen en kennis te maken met je werkomgeving en je toekomstige leidinggevende. De indicatieve datum van deze gesprekken is begin juni. Geschikte kandidaten worden uitgenodigd bij een extern selectiebureau om een case, presentatie en/of rollenspel uit te werken die relevant zijn voor het niveau en de inhoud van de functie. Als laatste stap word je uitgenodigd voor een jurygesprek waarin je jouw motivatie brengt en een aantal competenties aantoont via o.a. werkervaring, kennis van de functie-inhoud, … Er kan gevraagd worden om voorafgaand aan het interview een praktijkcase voor te bereiden.

Alle geschikte kandidaten komen in een werfreserve terecht dat minstens twee jaar geldig is.

Interesse?

Stuur dan uiterlijk 22 mei 2022 je gemotiveerde kandidatuur met CV naar selectie@sogent.be, maak daarbij melding van het vacature nummer 2022/08.

Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kan je contact opnemen met Katia Rombaut, manager Personeel en Organisatie, via het nummer 09 269 69 78 of via katia.rombaut@sogent.be. Voor meer informatie over de arbeidsvoorwaarden of selectieprocedure kan je contact opnemen met Deborah Vernaeve via het nummer 09/269 69 32 of via deborah.vernaeve@sogent.be.