5 projecten geselecteerd voor Architectuurprijs Gent

Uit 130 inzendingen zijn nu 20 projecten genomineerd, waarvan wij er aan 5 meegewerkt hebben. Op 6 oktober worden de winnaars bekendgemaakt tijdens een slotshow in het Wintercircus.

06/09/2024


De nominaties voor de Architectuurprijs Gent 2024 zijn bekend. Uit 130 inzendingen zijn 20 projecten genomineerd. Op 6 oktober worden de winnaars bekendgemaakt tijdens een slotshow in het Wintercircus. Wie de projecten nu al wil ontdekken, kan dat met een nieuwe fietsroute.

De driejaarlijkse Architectuurprijs wordt in oktober voor de tweede keer uitgereikt. Tussen de 20 genomineerde projecten zitten maar liefst 5 projecten waarin we met sogent een rol speelden: het Wintercircus - Cohousing Bijgaardehof - Stadsgebouw Hartetroef - Cohousing Jean - Woonproject KAAI 24. De volledige shortlist vind je op www.architectuur.gent/prijs/2024.

Twee jury's

De komende maand zullen zowel een vakjury als een publieksjury de projecten bezoeken en beoordelen. Omdat Gent dit jaar Europese Jongerenhoofdstad is, bestaat de publieksjury volledig uit jongeren. De vakjury bestaat uit voorzitter Kelly Hendriks (B-ILD architecten), Asli Çiçek, Wes Degreef (BC architects & studies & materials), Aglaée Degros (Artgineering, Institute of Urbanism TU Graz) en Janik Beckers (51N4E). 

Fietstocht

Voor de gelegenheid is een fietsroute uitgestippeld langs de genomineerde projecten. Die kan je hier downloaden. Welk gebouw mag van jou winnen? Je kan je voorkeur bekendmaken op het Instagramaccount @architectuurgent of met de hashtag #archiprijsgent.