Beluister nieuwe podcast Oude Dokken

Verhalen van de oude havendokken

22/05/2023

Een nieuwe podcastreeks en een erfgoedwandeling over de oude haven van Gent zet de Oude Dokken in de kijker. Er komen verhalen aan bod over woonbootbewoners, over mest, over mensen van vroeger en nu. De podcast kadert in het stadsvernieuwingsproject Oude Dokken.

Nieuws: Oude Dokken podcast
Oude Dokken Dronebeeld,
Podcast

Tot diep in de 20ste eeuw waren de Oude Dokken en de Voorhaven de tweede thuis van schippers, dokwerkers, kraanbestuurders en scheepsbouwers. Vandaag groeit er, onder coördinatie van sogent, een nieuw stadsdeel, maar de geschiedenis is nog altijd voelbaar. Deze podcast neemt je mee naar de kaaien, van de Dampoort tot aan Meulestedebrug, voor boeiende verhalen van gisteren en vandaag.

De podcastreeks is een initiatief van de Stad Gent, met financiële steun van de Europese Unie en de Vlaamse overheid.

Beluister de eerste twee afleveringen op www.stad.gent/verhalenoudehavendokken.

Nog voor de zomer volgen nog afleveringen 3 en 4.

Nieuws: Oude Dokken podcast
Oude Dokken podcast, foto © Stad Gent 2023
Wandelroute

Wil je na de podcast zelf de oude havendokken gaan ontdekken? Topidee!

Binnenkort kan je zelf op stap. Het Industriemuseum is bezig met de opmaak van een wandelroute langs bekende en minder bekend plekken met erfgoedwaarde langs de Oude dokken en de Voorhaven. Vanaf 15 juni 2023 is de brochure beschikbaar in het Industriemuseum dat tegelijk ook het vertrekpunt is van de wandelroute. Of je kan ze binnenkort zelf downloaden.