Het Wintercircus en De Krook wisselen vanaf nu warmte en koude met elkaar uit

Sta je binnenkort in een volle, dampende concertzaal, dan zal De Krook het warmte-overschot overnemen in hun gebouw. Beide BEO-velden werden de voorbije weken met elkaar gekoppeld. TENT, die het Wintercircus in erfpacht heeft, en cvso Waalse Krook sloten hier een overeenkomst voor af.

07/05/2024

Tijdens de eerste fase van de werken aan het Wintercircus in 2018, legde sogent onder de concertzaal een BEO-veld aan met 34 boorgaten van maar liefst 150 meter diep. Vergelijk het met een reusachtige, ondergrondse en vooral duurzame radiator. En vooral: zonder gas, fossiele brandstoffen en helemaal CO2-neutraal. Naast het Wintercircus, heeft De Krook net zo een BEO-veld.

Nu de renovatie van het Wintercircus zijn laatste fase ingaat, werden beide velden ook effectief met elkaar gekoppeld. Daardoor wordt het energiebeheer nóg efficiënter. Dankzij het slimme beheerssysteem kunnen beide gebouwen voortaan warmte of koude met elkaar uitwisselen wanneer dat nodig is! Beide gebouwen vullen elkaar aan wanneer dat nodig is, waarbij bijvoorbeeld een overschot aan warmte in het ene gebouw direct kan worden uitgewisseld met het andere gebouw.