HOGENT en Syntra plannen gemeenschappelijke campus op The Loop

NV Grondbank The Loop en sogent hebben een intentieovereenkomst getekend met HOGENT en Syntra Midden Vlaanderen waarin afspraken zijn vastgelegd voor de bouw van een nieuwe gemeenschappelijke campus op The Loop. Dat willen ze graag doen op Veld 12 Oost.

08/02/2024


HOGENT en Syntra hebben plannen om samen een nieuwe campus te bouwen rond een leven lang leren en ontwikkelen. Dat willen ze graag doen op Veld 12 Oost van The Loop, vlakbij het station Gent-Sint-Pieters. Daarom gingen ze in dialoog met sogent en NV Grondbank The Loop. Momenteel loopt er een inrichtingsstudie voor die zone. Die zou dit jaar afgerond moeten worden.

De campus die HOGENT en Syntra voor ogen hebben, kan een perfecte invulling zijn voor een deel van dit veld. De zone is vlot bereikbaar met de fiets en met het openbaar vervoer. De bedoeling is dat de gedeelde campus een aantal opleidingen, zoals Textiel en mode, Dierenzorg, Elektrotechniek, HVAC en Bouw, zal samenbrengen in clusters. Door complementaire vakken en opleidingsmomenten te voorzien, willen de onderwijspartners komen tot een breed aanbod van bij-, na- en herscholingen voor de regio Gent en Oost-Vlaanderen.

Het komende jaar zullen alle partijen de nodige stappen ondernemen om de haalbaarheid en concrete invulling van dit project te verfijnen. De definitieve invulling zal door HOGENT en Syntra in een latere fase worden bepaald op basis van een ontwerpoefening.