Kandidaat gezocht voor tijdelijke invulling op The Loop

Onze dochtervennootschap Grondbank The Loop zoekt een kandidaat voor een tijdelijke invulling op veld 12 west van The Loop. Het terrein is ca. 6.800 m2 groot. De termijn van de tijdelijke invulling loopt tot 1 september 2027. De inschrijvingen zijn ondertussen afgesloten.

10/08/2023

De inschrijvingen hiervoor werden afgesloten.

The Loop is vandaag vooral een snelweglocatie, als verbinding tussen de E40 en de R4. Stad Gent en de projectpartners willen het stadsdeel echter ontwikkelen tot een levendige stationswijk. Een wijk waar naast grote kantoren, winkels en evenementen ook plaats is voor andere functies zoals wonen, verschillende types handel en recreatie. Er is een nieuw Masterplan in opmaak dat vervolgens ook zal leiden tot een nieuw RUP. In afwachting van de verdere ontwikkelingen op de westelijke zijde van The Loop, willen de projectpartners reeds een aantal tijdelijke activiteiten voorzien die de identiteit en aantrekkingskracht van deze plek alvast versterken. Grondbank The Loop zoekt nu een kandidaat voor een tijdelijke invulling op een terrein van ca. 6.800 m². 

The Loop veld 12 west met zicht op Garrincha

Grondbank The Loop stelt op het veld 12 west van The Loop (ca. 6.800 m²) ter beschikking voor een tijdelijke invulling. Hierbij zoeken we een initiatiefnemer die op het terrein een tijdelijke invulling uitwerkt, opricht en beheert. De voorkeur gaat uit naar een invulling die een breed publiek aanspreekt zowel vanuit de stad als de omliggende buurten. Ook moet de tijdelijke invulling in synergie zijn met wat al aanwezig is in de buurt. De termijn van de tijdelijke invulling loopt tot 1 september 2027.