Route lichtfestival voor eerst langs Oude Dokken

21/02/2023

De route van de 6e editie van het Gentse Lichtfestival, van woensdag 31 januari tot en met zondag 4 februari 2024, ligt grotendeels vast. Voor het eerst gaat het parcours over de Schipperskaai en de Kleindokkaai langs de Oude Dokken. De looprichting is in wijzerzin.

469180 NIEUW kaart Lichtfestival 2023 01 07cf32 original 1676536537

De route die nu voorligt, wordt nog verder in detail uitgewerkt en afgetoetst. Er kunnen in aanloop naar het Lichtfestival dus nog kleine wijzigingen gebeuren, maar de contouren liggen grotendeels vast. De belangrijkste nieuwe halte is de Oude Dokken. Dat nieuwe en dynamische stadsgedeelte is volop in ontwikkeling. Bezoekers wandelen over de Schipperskaai en Kleindokkaai en kunnen genieten van de omgeving en de bebouwing, met onder meer het bekroonde stadsgebouw Melopee. Daarnaast brengt de route bezoekers ook naar de vernieuwde Baudelohof, het historisch centrum en de Sleepstraat.

Vaste looprichting in wijzerzin

Net zoals voorgaande edities krijgt het parcours een vaste looprichting, maar geen vast begin- of eindpunt. Starten kan om het even waar, maar wandelen gebeurt in wijzerzin. Wie bijvoorbeeld start in het centrum gaat via de Sleepstraat naar de Oude Dokken, wie zou starten aan de Oude Dokken gaat via de Baudelohof naar het centrum. De route laat toe om bezoekers goed te spreiden.

Alle bewoners, bedrijven en handelszaken langs de route krijgen een bewonersbrief vanuit Stad Gent zodra er meer praktische informatie over onder meer verkeersmaatregelen voorhanden is.

Bekijk hier alvast de route ➡