Expo 'Stadsvernieuwing is mensenwerk' in Gent

Van 22 november tot 15 december komt de tentoonstelling ‘Stadsvernieuwing is mensenwerk’ naar de vernieuwde oude bibliotheek in Gent. De tentoonstelling brengt in beeld hoe Stadsvernieuwing een vliegwiel is voor lokale verandering. Ze vertelt hoe het instrument niet enkel in stenen, maar vooral in mensen investeert. Als je het ons vraagt, zeker een bezoekje waard!

22/11/2023

Twintig jaar geleden riep Vlaanderen het instrument Stadsvernieuwing in het leven, met als doel de steden nieuw leven in te blazen en de stadsvlucht te keren. De tentoonstelling blikt terug op twintig jaar werking. 

Van 22 november t.e.m. 15 december organiseert Dienst Stedelijke Vernieuwing Stad Gent in samenwerking met Architecture Workroom Brussels in de vernieuwde oude bibliotheek de reizende tentoonstelling ‘Stadsvernieuwing is mensenwerk’. Deze Vlaamse tentoonstelling toont hoe het instrument ‘Stadsvernieuwing’ al 20 jaar lang impulsen geeft aan ambitieuze projecten via subsidies. 

Ook de link met Gent wordt gemaakt. Denk maar aan stadsvernieuwingsprojecten zoals de Oude Dokken, Nieuw Gent Vernieuwt en Ledeberg Leeft.

Praktisch