Voorstelling winnend wedstrijdontwerp uitbreiding S.M.A.K. op 22-23 juni

S.M.A.K. heeft al lang nood aan meer ruimte om ook werken uit de eigen collectie permanent te kunnen tonen. Om deze uitbreiding mogelijk te maken, gingen het museum en sogent op zoek naar een ontwerpteam via de Open Oproep van Vlaams Bouwmeester. Tijdens het weekend van 22-23 juni geven we meer informatie en kan je je gedacht zeggen.

12/06/2024


Uit 5 ingezonden ontwerpen selecteerde de jury de tijdelijke vereniging noAarchitecten, David Kohn Architects met Asli Çiçek als winnaar. Lees hier meer over het winnend ontwerp.

In het weekend van 22-23 juni geven we meer informatie over het winnend ontwerp en kan je langskomen om je gedacht te zeggen. Rekening houdend met alle reacties werkt het architectenteam dan verder aan hun ontwerp.

  • Kom langs in het Citadelpark

Doorlopend van 14 tot 17 uur op zaterdag 22 en zondag 23 juni geven we in het park meer uitleg over het project. We bekijken samen de beelden van het wedstrijdontwerp per zone en jij vertelt ons wat je van het voorstel vindt. Je vindt ons terug aan de verschillende hoeken rondom de gebouwen: aan de ingang van het S.M.A.K. en bij de rozentuin, de speeltuin en de Graskuip.

  • Schrijf je in voor de workshop

Wil je samen met het S.M.A.K. mee nadenken over de uitbreiding van het museum? Schrijf je dan ten laatste op 20 juni in voor de workshop via reservation@smak.be. Tijdens de workshop duiken we in de diepte en bekijken we samen met jou het wedstrijdontwerp. De workshop vindt plaats op zondag 23 juni van 14 tot 16.30 uur.

  • Vul de online bevraging in

Kan je er niet bijzijn? Dan kan je via https://participatie.stad.gent/smak de online bevraging invullen. De bevraging is beschikbaar vanaf 22 juni tot en met 21 juli 2024.