Wetenschapsfestival Gent

Op zondag 26 november geeft Brenda Schotte van sogent een gratis lezing op het Wetenschapsfestival over het onderzoek naar de circulaire gevelsteen die we ontwikkelden voor de nieuwe gevel van het Design Museum Gent. Gentse curieuzeneuzen van alle leeftijden kunnen terecht in De Krook om 15 uur.

22/11/2023

Op zondag 26 november, de Dag van de Wetenschap, maak je in Gent opnieuw kennis met alle hoeken van de wetenschap op het Wetenschapsfestival Gent. Aan de hand van gratis demonstraties, workshops en lezingen laten onderzoekers, bedrijven en onderwijsinstellingen zien waarom Gent de titel van Europese technologiehoofdstad dubbel en dik verdient. 

De circulaire gevelsteen voor DING

Design Museum Gent wordt momenteel uitgebreid met een nieuwe vleugel DING. In dit gebouw kiezen we maximaal voor gebruik van duurzame materialen en technologie. DING krijgt een circulaire gevelsteen, deels geproduceerd met lokaal bouwafval zoals gebroken glas en beton. We nemen je mee in het verhaal van de ontwikkeling en materiaalonderzoek van deze innovatieve gevelsteen.

Na meer dan anderhalf jaar ontwikkelen is de steen goedgekeurd voor gebruik. In deze boeiende lezing vertelt onze projectleider Brenda Schotte je alles over dit grensverleggend onderzoek.

Praktisch