Bargiekaai

Duurzaam woonproject met 10 budgetwoningen

Aan de Bargiekaai in het noorden van Gent realiseerde sogent een duurzaam woonproject in samenwerking met een private partner. Het nieuwbouwproject dat de naam ‘Bargiekaai’ kreeg, telt in totaal negentien appartementen met zicht op de Brugse vaart. Van de negentien appartementen werden er tien als budgetwoning verkocht.

Wonen
Adres

Bargiekaai, 9000 Gent

Status

Gerealiseerd


In de periode 2007 tot 2010 verwierf sogent via verschillende aankopen deze projectgrond aan de Bargiekaai. Van bij de start was het de bedoeling er een woonproject op te realiseren door het verlenen van een recht van opstal aan een private partner.

Het nieuwbouwproject Bargiekaai telt in totaal negentien appartementen en een ondergrondse parkeergarage. Elk appartement beschikt bovendien ook over een ruim inpandig terras. Het binnengebied aan de noordoostzijde van het gebouw werd ontwikkeld als private tuinzone. Hier bevinden zich tuinen en terrassen die behoren tot de appartementen op het verhoogde gelijkvloers.

Van de negentien appartementen werden er tien als budgetwoning verkocht. Dit betekent dat de verkoopprijs onder de gewone marktprijs ligt en dat gezinnen met een gemiddeld inkomen voorrang krijgen voor de aankoop. De woningen voldoen namelijk aan de principes van ‘meegroeiwonen’ en kunnen, mits enkele kleine ingrepen binnen in het appartement, integraal rolstoeltoegankelijk worden gemaakt. Een bewoner kan zijn woning op die manier aanpassen aan de noden van het moment, zonder zware investeringen of structurele ingrepen.