• Realisatie Lijnmolenpark juni 2018, foto (c) sogent
  • Realisatie Lijnmolenpark, juni 218, foto (c) sogent
  • Overzichtsplan voor de woonontwikkeling van het Lijnmolenpark
  • Het Lijnmolenpark in opbouw, foto (c) Jef Geldof
  • Het Lijnmolenpark in opbouw, foto (c) Jef Geldof
  • Het Lijnmolenpark in opbouw, foto (c) Jef Geldof
  • Het Lijnmolenpark in opbouw, foto (c) Jef Geldof

Lijnmolenpark

In Sint-Amandsberg realiseert sogent in samenwerking met private partners een woonproject van 44 woningen geïntegreerd in een groene omgeving.

Wonen in een groene omgeving

Het project Lijnmolenpark is een woonproject van in totaal 44 wooneenheden. Het woonerf is 1,9 hectare groot en is gelegen tussen de Lijnmolenstraat, de Sint-Dorotheastraat en de Frans van Uyttenhovestraat in Sint-Amandsberg.

Het bevat drie private gronden, tien sociale woongelegenheden en 31 ééngezinswoningen. De woningen zijn ingeplant tussen het groen, waardoor het project een echt parkgevoel heeft. Aan de kopse kanten van het groene plein kan er gebundeld geparkeerd worden. Zo zijn wagens niet dominant op het hele erf aanwezig .

Energiezuinige eengezinswoningen

Sogent verzorgde de algemene coördinatie van het project en zocht een private partner voor de relisatie van 31 eengezinswoningen met een tuin. Zowel de rijwoningen, de halfopen bebouwingen als de vrijstaande woningen hebben een eigen tuin en zijn voorzien van drie slaapkamers. 

In augustus 2013 sloot sogent hiervoor een opstalovereenkomst af met bvba Lapeirre Woningbouw en bvba Parksuite. Dit team van ontwikkelaars nam de architectenbureaus denc!-studio, Blaf architecten en studiebureau Jonckheere onder de arm om het project te realiseren. Om genoeg variatie te voorzien in de architectuur van de woningen, werden vier types ontworpen: een luifelwoning, een moduluswoning, een parkwoning en een terraswoning.

Het energieverbruik van deze 31 woningen is minstens 60% lager dan in een klassieke woning. Bovendien zijn dertien woningen hiervan passiefhuizen. De kopers van de andere woningen konden daarenboven ook kiezen voor een optiepakket voor een passieve woning.

Elf woningen van dit type werden verkocht als budgetwoningen. Jonge gezinnen met een gemiddeld inkomen kwamen hiervoor in aanmerking.

Naast deze private woningen realiseerde Volkshaard CVBA SO aan de Lijnmolenstraat zelf tien sociale wooneenheden. Zo zijn er zes sociale huurappartementen en vier sociale huurwoningen.

 

Architect
Blaf architecten - denc!-studio
Samenwerking
Stad Gent - bvba Lapeirre Woningbouw - bvba Parksuite
Adres
Korte Straatje 1-34
9040 Sint-Amandsberg
België
Status
In uitvoering
Ligging