Lijnmolenpark

Gemengd woonproject in Sint-Amandsberg

In Sint-Amandsberg realiseerde sogent in samenwerking met private partners een woonproject van 44 woningen, waarvan 10 sociale woningen, ingeplant tussen het groen. 11 woningen werden verkocht als budgetwoning.

Wonen
Adres

Lijnmolenstraat, Sint-Amandsberg

Partner

Lapeirre Woningbouw en Parksuite

Status

Gerealiseerd

Wonen in een groene omgeving

Het project Lijnmolenpark is een gemengd woonproject met 44 woningen. Het woonerf is 1,9 hectare groot en is gelegen tussen de Lijnmolenstraat, de Sint-Dorotheastraat en de Frans van Uyttenhovestraat in Sint-Amandsberg.

Samen met private partners realiseerde sogent tien sociale woningen en 31 ééngezinswoningen waarvan 11 budgetkoopwoningen. De woningen zijn ingeplant tussen het groen, waardoor het project een echt parkgevoel heeft. Aan de kopse kanten van het groene plein kan er gebundeld geparkeerd worden.

Sogent verzorgde de algemene coördinatie van het project en zocht een private partner voor de realisatie van de 31 ééngezinswoningen met een tuin. Naast deze private woningen realiseerde Woonmaatschappij Volkshaard (nu Dimensa) aan de Lijnmolenstraat zelf tien sociale wooneenheden. Zo zijn er zes sociale huurappartementen en vier sociale huurwoningen.

Het team van ontwikkelaars nam de architectenbureaus DENC-STUDIO, Blaf architecten en studiebureau Jonckheere onder de arm om het project te realiseren. Om genoeg variatie te voorzien in de architectuur van de woningen, werden vier types ontworpen: een luifelwoning, een moduluswoning, een parkwoning en een terraswoning.