• De nieuwe meergezinswoning in de Neerscheldestraat, foto 2019 @Stijn Bollaert
  • De nieuwe meergezinswoning in de Neerscheldestraat, foto 2019 @Stijn Bollaert
  • De nieuwe meergezinswoning in de Neerscheldestraat, foto 2019 @Stijn Bollaert
  • De nieuwe meergezinswoning in de Neerscheldestraat, foto 2019 @Stijn Bollaert
  • De nieuwe meergezinswoning in de Neerscheldestraat, foto 2019 @Stijn Bollaert
  • De nieuwe meergezinswoning in de Neerscheldestraat, foto 2019 @Stijn Bollaert
  • De nieuwe meergezinswoning in de Neerscheldestraat, foto 2019 @Stijn Bollaert
  • De nieuwe meergezinswoning in de Neerscheldestraat, foto 2019 @Stijn Bollaert
  • De nieuwe meergezinswoning in de Neerscheldestraat, foto 2019 @Stijn Bollaert

Neerscheldestraat

Op een verwaarloosde hoek vlakbij het Keizerspark, bouwde sogent een meergezinswoning met vijf appartementen.

Van de Stad Gent kreeg het stadsontwikkelingsbedrijf de opdracht om deze plek, waar voorheen een verouderde woning op stond naast een braakliggend terrein, op te waarderen. Een nieuwe, frisse meergezinswoning kon deze hoek opnieuw een aantrekkelijk gezicht geven. De ontwikkeling werd daarom opgenomen in het overkoepeldende project Ledebergse hoekwoningen, waarbij verschillende verkrotte hoekpanden werden aangekocht om ze te vervangen door woningen en/of publieke ruimte.

Partners

Het ontwerp is van de hand van NU architectuuratelier. Zij werden aangesteld op basis van een ontwerpwedstrijd waarbij ook andere hoeken in Ledeberg werden aangepakt.

NU architectuuratelier maakte de bouwaanvraag op voor vijf kwalitatieve appartementen. Sogent voerde de werken niet zelf uit. In de plaats daarvan werden bouwheren gezocht die zelf de woning op de site wilden slopen en nadien de appartementen realiseren.

Vijf appartementen

De basis voor elk van de vijf appartementen is gelijk; ze zijn allemaal ongeveer 125 m² groot, hebben drie slaapkamers en ofwel een private tuin ofwel een terras met zicht op het water. Het complex heeft ook een gemeenschappelijk tuintje en een gedeelde fietsenberging.

De nieuwe eigenaars hadden vrije keuze wat alle afwerkingsmaterialen van de keuken, vloeren, binnendeuren en sanitaire toestellen betreft.

Timing

De site werd verkocht in het najaar van 2013. De werken werden gestart in 2016 en opgeleverd in 2019.

 

Architect
NU architectuuratelier
Samenwerking
Stad Gent
Adres
Neerscheldestraat
9000 Gent
België
Status
Gerealiseerd
Ligging