Neerscheldestraat

Realisatie meergezinswoning

Op een verwaarloosde hoek vlakbij het Keizerspark, bouwde sogent een meergezinswoning met vijf appartementen.

Wonen
Adres

Neerscheldestraat - 9000 Gent

Partner

Stad Gent

Status

Gerealiseerd


Sogent kreeg van de Stad Gent de opdracht om deze locatie op te waarderen. Met de realisatie van een nieuwe meergezinswoning hebben we de hoek nieuw leven ingeblazen. Dit project maakte deel uit van het overkoepelende project "Ledebergse hoekwoningen," waarbij sogent verschillende vervallen hoekpanden aankocht om plaats te maken voor woningen en/of publieke ruimte.

NU architectuuratelier stond in voor het ontwerp en maakte de omgevingsvergunning op voor vijf kwalitatieve appartementen. Sogent werkte samen met verschillende bouwheren gezocht die zelf verantwoordelijk waren voor het slopen van de bestaande woning op de site en vervolgens ook voor de realisatie van de appartementen.

Elk van de vijf appartementen is ongeveer 125 m², heeft drie slaapkamers en beschikt over een private tuin of een terras met uitzicht op het water. Het complex omvat ook een gemeenschappelijke tuin en een gezamenlijke fietsenberging. De nieuwe eigenaars hadden de vrijheid om de afwerkingsmaterialen voor de keuken, vloeren, binnendeuren en sanitaire voorzieningen naar eigen keuze te selecteren.

De verkoop van de site vond plaats in het najaar van 2013, waarna de bouwwerkzaamheden aanvingen in 2016 en het project werd afgerond in 2019.

Timing

2013

Verkoop van de site

2016

Start van de werken

2019

Project afgerond