• Ontwerp voor de uitbreiding van durv Architecten

Nieuwbouw Scouts Jova

In Gentbrugge krijgen Scouts en Gidsen Jova twee extra nieuwbouwlokalen. Sogent staat in voor de realisatie.

De jongeren van Scouts en Gidsen Jova ravotten wekelijks op hun vertrouwde terrein in de Nelestraat  in Gentbrugge. Maar de scoutsgroep is al enkele jaren aan het groeien en botst al een tijdje op de limieten van de infrastructuur op de site.

Om deze jeugdwerking te ondersteunen, wil de Stad Gent een uitbreiding realiseren. Sogent kreeg de opdracht twee extra lokalen in een vrijstaande nieuwbouw te realiseren op het huidige terrein. Enkele jaren geleden werd het bestaande gebouw reeds door sogent gerenoveerd.

De Jeugddienst zal instaan voor de financiering van de projectkost.

Programma

De Scouts en Gidsen krijgen een bijkomend, losstaand volume van ongeveer 100 m². De nieuwbouw zal bestaan uit twee lokalen en extra sanitair.

Er wordt gebruik gemaakt van CLT (Cross Laminated Timber), een modulair systeem van houtbouw. Op die manier wordt een duurzame nieuwbouw gecreëerd. Bovendien zal de impact van de werkzaamheden op de buurt minimaal zijn, aangezien dit bouwsysteem grotendeels prefab is. 

Timing

In augustus 2018 is aan durv Architecten de opdracht gegeven het ontwerp en uitvoeringsbestek op te stellen om dit te realiseren. Zij zullen eveneens de werken afstemmen met alle belanghebbenden. De architect zal ook instaan voor de coördinatie en de opvolging van de werken.

De werken werden aangevat in augustus 2020 en de nieuwbouw kan in gebruik genomen worden in de herfst van 2020.

Architect
durv Architecten
Samenwerking
Stad Gent
Adres
Nelestraat 14a
9050 Gentbrugge
België
Status
In voorbereiding