• De speelruimte in de Pioenstraat, foto (c) sogent
  • De speelruimte in de Pioenstraat, foto (c) sogent
  • De speelruimte in de Pioenstraat, foto (c) sogent
  • De speelruimte in de Pioenstraat, foto (c) sogent
  • De speelruimte in de Pioenstraat, foto (c) sogent
  • De speelruimte in de Pioenstraat, foto (c) sogent

Pioenstraat

In de dichtbevolkte Bloemekenswijk realiseerde sogent een speelruimte. Daarmee kwam het stadsontwikkelingsbedrijf tegemoet aan een vraag van buurtbewoners.

In 2000 richtte een bewonersgroep van de Bloemekenswijk zich tot het stadsbestuur met de vraag om meer speelruimte in te richten in hun wijk. Uit een intern onderzoek van de stedelijke Jeugddienst uitgevoerd in 1998 bleek er namelijk een groot tekort aan groen- en speelruimten in de dichtbebouwde wijk. De Stad Gent ging op de vraag van de bewoners in.

In opdracht van de Stad, kocht sogent een jaar later een garagecomplex op de hoek van de Pioenstraat en de Fuchsiastraat met als bedoeling hier een speelruimte voor kinderen in te richten. Na het beëindigen van de lopende huurovereenkomsten voor de boxen, werd het geheel in 2004 door sogent gesloopt. Daarop kon de speelruimte door de Groendienst van de Stad gerealiseerd worden.

Samenwerking
Stad Gent
Adres
Pioenstraat
9000 Gent
België
Status
Gerealiseerd
Ligging