Trefpunt

Renovatie van een verouderd pand

Bij Sint-Jacobs coördineerde sogent de totaalrenovatie van een verouderd pand naast het Trefpuntcafé tot een polyvalent gebouw. Het gebouw huisvest de kantoren van Trefpunt vzw en er werden twee polyvalente zalen ingericht voor culturele evenementen. Daarnaast wordt een deel van de kantoorruimte ingenomen door Freetime vzw en kwam er op het gelijkvloers een restaurant.

Ontmoeten
Adres

Kammerstraat 19 - Gent

Partner

Stad Gent

Status

Gerealiseerd

Architect

Totaalrenovatie

Het pand aan de Sint-Jacobskerk was volledig verouderd en voldeed niet langer voldeed aan de hedendaagse eisen inzake comfort, geluidskwaliteit, brandveiligheid en duurzaamheid. Sogent is eigenaar van het gebouw en kreeg van de Stad de opdracht om het grondig te renoveren. Hiervoor werkten we samen met Volt Architecten uit Gent.

Het gebouw kreeg een volledige make-over en werd volledig gestript en heropgebouwd. Alle technieken werden vervangen en de structuur van het pand werd verstevigd en waar nodig volledig vernieuwd. De bestaande kantoorruimtes en de twee polyvalente zalen werden grondig opgefrist. Elk verdiep kreeg een eigen sanitair blok. Er werden keukens en eetruimtes geïnstalleerd voor de gebruikers en tenslotte werden de voormalige ruimtes van Uitbureau omgetoverd tot een restaurant.

Sogent staat in voor het verdere beheer van het pand dat in huur is gegeven aan Trefpunt vzw. De integratie van de beide polyvalente zalen en de verbinding met het naastgelegen Trefpuntcafé, zorgt er voor dat zij in optimale omstandigheden kunnen instaan voor de culturele invulling van het Gentse Feestenplein ‘Bij Sint Jacobs’.

Tijdslijn

2013

Sogent wordt eigenaar van het gebouw

2014

Start van de werken

2015

Opening