• Het inrichtingsplan voor het woonproject Vossenbos, 2012, ontwerp (c) Studiebureau Omgeving

Vossenbos

In een deel van het projectgebied van The Loop realiseert sogent, samen met een private partner, 180 appartementen, aangevuld met woongroen en natuurinrichting.

The Loop

Met The Loop krijgt Gent er een volledig nieuw stuk stad bij. In het gebied rond Flanders Expo en woonwarenhuis Ikea is er plaats voor woningen, groen, winkels, vrije tijd en kantoren. Daarnaast blijft deze plek geschikt voor grootschalige evenementen en beurzen.

In het noordoosten van het projectgebied The Loop wil sogent dit nieuwe stadsdeel voorzien van woningen. Het gaat om de zone gelegen tussen de Ringvaart, het Vossenbos en de Raymonde de Delarochelaan, vlakbij het Algemeen Ziekenhuis Maria Middelares.

Woningbouw

Binnen deze zone kan er volgens het Ruimtelijk Uitvoeringsplan tot 22.500 m² residentieel vastgoed gerealiseerd worden. Het kan daarbij gaan om appartementen tot vier bouwlagen hoog.

In totaal komen er dan ook een 180-tal appartementen met terrassen. Van dit aantal zullen er 36 appartementen als budgetwoningen en 36 appartementen als sociale woningen op de markt aangeboden worden.

Publiek-private samenwerking

Om deze woonzone te ontwikkelen, gaat sogent op zoek naar een private partner. Via een selectie-, toewijs- en onderhandelingsfase zal sogent de partner aanduiden, die vervolgens via opstalrecht de woningbouw mag realiseren. Op die manier kan sogent er de partner uitkiezen wiens project het meest beantwoordt aan de ambities voor deze woonontwikkeling.

Natuurinrichting

Ten noorden van de woonzone bevindt zich het Vossenbos. Dit waardevol stukje groen zal door de projectpartners opgewaardeerd worden. Een natuurinrichtingsplan wordt hiervoor uitgewerkt, met integratie van een fietsdoorsteek en een duinenlandschap.

Samenwerking
Stad Gent
Adres
Raymonde de Larochelaan
9051 Gent
België
Status
In voorbereiding
Ligging