Woonontwikkeling Bloei

Een duurzaam nieuwbouwproject aan het Vossenbos aan The Loop

Aan de rand van het Vossenbos in het noordoosten van The Loop realiseert sogent in samenwerking met 3d Real Estate een nieuwe woonontwikkeling.

Wonen
Adres

Raymonde de Larochelaan, 9051 Gent, België

Partner

Stad Gent

Status

In uitvoering

Wonen aan The Loop

Het woonproject Bloei wordt opgetrokken in het noordoosten van The Loop, in de zone tussen de Ringvaart, het Vossenbos en de Raymonde de Delarochelaan, vlakbij het Algemeen Ziekenhuis Maria Middelares. Het gebied The Loop zal in de toekomst evolueren tot een levendige wijk. Naast grote kantoren, winkels en evenementen is er ook plaats voor onder meer wonen, groen, verschillende types handel en recreatie. Hier kan je de meest volledige en actuele informatie over het volledige projectgebied terugvinden.

Project Bloei

Gent is bijzonder in trek als woonstad. Om aan die hoge woonbehoefte te voldoen, realiseert sogent verschillende woonprojecten. Zo zal project Vossenbos voorzien in een betaalbaar woonaanbod met bijhorende woongroenzone.

Het ontwerp voorziet zeven meergezinsgebouwen. Zes daarvan worden in een eerste fase gerealiseerd. Het zevende gebouw wordt later gerealiseerd en is voorbehouden voor sociale huisvesting met 48 woonunits en 1 nevenfunctie.

Verspreid over de 6 gebouwen komen er 191 appartementen (waarvan 38 budgetwoningen) met 5 co-ruimtes en 1 nevenfunctie.  Ze zijn met elkaar verbonden door een terras dat zal fungeren als een gemeenschappelijke centrale ontmoetingsruimte. Daaronder komt een halfondergrondse parking. Er komt ook een groot park met verschillende speeltuigen en wadi's om het regenwater op te vangen. 

De bouwwerkzaamheden zijn in 2023 gestart.

Lees hier de recente nieuwsartikels