• 3D beeld
  • 3D beeld
  • plan omgevingsvergunning 2020

Vossenbos

The Loop

Met The Loop krijgt Gent er een volledig nieuw stuk stad bij.

In het gebied rond Flanders Expo en woonwarenhuis Ikea is er plaats voor woningen, groen, winkels, vrije tijd en kantoren. Daarnaast blijft deze plek geschikt voor grootschalige evenementen en beurzen. 

In het noordoosten van het projectgebied The Loop wil sogent dit nieuwe stadsdeel voorzien van woningen. Het gaat om de zone gelegen tussen de Ringvaart, het Vossenbos en de Raymonde de Delarochelaan, vlakbij het Algemeen Ziekenhuis Maria Middelares.

Hier kan je de meest volledige en actuele informatie over het volledige projectgebied terugvinden.

Woningbouw

Gent is bijzonder in trek als woonstad. Om aan die hoge woonbehoefte te voldoen, realiseert sogent verschillende woonprojecten. Zo zal project Vossenbos voorzien in een betaalbaar woonaanbod met bijhorende woongroenzone.

Het projectgebied ‘Vossenbos’ is gelegen tussen de Ringvaart, het Vossenbos en de Raymonde de Larochelaan, vlak bij het Algemeen Ziekenhuis Maria Middelares.

Het ontwerp voorziet zeven meergezinsgebouwen. De gebouwen zijn elk ongeveer van dezelfde grootte en volume en worden geplaatst op een smal lint tussen bos en groen. Aanvullend is ruimte voorzien voor nieuw groen, ontmoetingsplekken, wadi’s en verschillende speelruimten. Alle gebouwen worden verbonden door een half ondergronds parkeerniveau. Zes van de zeven meergezinsgebouwen herbergen 191 wooneenheden, 5 coruimtes en één nevenfunctie. Van deze 191 wooneenheden worden 38 budgetwoningenvoorzien. Het zevende meergezinsgebouw is voorbehouden voor sociale huisvesting enomvat 48 wooneenheden en één nevenfunctie.

De eerste voorbereidingswerken op het terrein zijn reeds uitgevoerd. Volgens de huidige planning gaan de bouwwerkzaamheden van start in het voorjaar 2023.

Samenwerking
Stad Gent
Adres
Raymonde de Larochelaan
9051 Gent
België
Status
In voorbereiding
Ligging