Verkoop 19 kavels bedrijventerrein Wiedauwkaai

20240709 AV WONALG Percelen

Bedrijventerrein Wiedauwkaai zoekt nieuwe bedrijven: stel je kandidaat

Samen met de Stad Gent gaan we op zoek naar productiebedrijven met een hoge tewerkstellingsgraad voor 19 percelen op bedrijventerrein Wiedauwkaai. Wil je je vestigen op het bedrijventerrein Wiedauwkaai?

Stel je dan kandidaat via het Ondersteuningspunt Ondernemers Gent (OOG). Dat kan van 15 juli tot en met 15 september 2024.

Voor meer informatie: Bedrijventerrein Wiedauwkaai zoekt nieuwe bedrijven: stel je kandidaat | Stad Gent

Bedrijventerrein Wiedauwkaai

Het bedrijventerrein Wiedauwkaai ligt op een strategische locatie tussen het havengebied en de binnenstad van Gent, ondergaat een indrukwekkende transformatie. Voorheen was dit gebied overwegend onbebouwd door een combinatie van historische ontwikkelingen en een versnipperde eigendomsstructuur. Voor de herontwikkeling van dit bedrijventerrein werd op 6 juni 2009 een brownfieldconvenant afgesloten met de OVAM, het Agentschap voor Wegen en Verkeer en de Vlaamse regering. Een deel van de bedrijfspercelen werd enkele jaren geleden al verkocht. De percelen die nu te koop worden aangeboden werden eerst gesaneerd met het oog op de verkoop als bedrijfskavel. Dankzij een doordachte infrastructuur is het bedrijventerrein vandaag uitstekend bereikbaar, inclusief faciliteiten voor fietsverkeer en openbaar vervoer. Naast het bedrijventerrein ligt ook een groene fiets- en wandelas van 4,5 ha langs de Lieve. Dit maakt werken in een groene, aangename en toegankelijke omgeving mogelijk.

Veelgestelde vragen