Benieuwd naar de productie van de circulaire gevelsteen voor Design Museum Gent?

Drie weken lang tovert Design Museum Gent de hallen van het Arsenaal om in een echte werkplaats voor de productie van de circulaire gevelsteen voor de nieuwe vleugel DING. Ook sogent werkte mee aan de ontwikkeling van de gloednieuwe gevelsteen uit afvalstromen van de Gentenaar. Maak de productie live mee, geleid door de verhalen van vertellers.

29/02/2024

Design Museum Gent wordt uitgebreid met een nieuwe vleugel DING en die wordt een toonbeeld van duurzaam bouwen. Onderzoek staat daarbij centraal. Zo ontwikkelden we een circulaire gevelsteen deels gemaakt uit lokaal Gents bouwafval zoals gebroken glas en beton. En jij kan live zien hoe we die produceren op Het Arsenaal in Gent! 

Drie weken lang kan je ontdekken wat de steen zo bijzonder maakt. Naast de werkplaats is er ook een atelier waar designers en kunstenaars experimenteren en eigen werk creëren met datzelfde afvalmateriaal. Je ontdekt er ook hoe jij kan meebouwen aan DING.

Praktische informatie

De kick-off is op 20 en 21 april met een knaller van een feestweekend vol boeiende lezingen, fijne workshops en verrassende voorstellingen. De resultaten van de steenproductie en het onderzoek van de ontwerpers kan je bekijken tijdens de finissage op 11 mei. Ontdek hier het uitgebreide gratis programma.

Liever geen feestweekend of finissage, maar wel benieuwd naar de productie en de experimenten van de designers? Bekijk hier alle praktische info voor een bezoek aan Het Arsenaal.

Is circulair bouwen, ontwerp en experiment interessant voor jouw bedrijf of jouw leerlingen? Ook groepen zijn gratis welkom op Het Arsenaal. Kom zeker langs en draag je steentje bij aan DING!